Karbonhidrat Bağımlığından Kurtulma

karbonhidrat

Karbonhidratlar son zamanlarda adını çokça duyduğumuz bir besin grubudur. Her besin grubu gibi vücudumuzun da karbonhidratlara ihtiyacı vardır. Ancak kontrollü bir şekilde tüketilmesi gereken karbonhidrat grubunun aşırı tüketimi bazı sağlık sorunları ile ilişkilendirilmektedir. Gün boyunca tüketilen karbonhidrat grubunda yer alan yiyecekler, düzenli tüketim sonucunda bağımlılık yapabilir. Karbonhidratlar gerekli miktarın üzerinde tüketilir; Sadece iç organların yağlanmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda insülin üretimini de sınırlar. karbonhidratlar; Karın boşluğunda biriken ve bölgesel yağlanmaya neden olan bir omentum oluşmasına neden olurlar.karbonhidrat

Karbonhidrat bağımlılığından kurtulmak; Bu hem göbek yağlarından kurtulmak hem de kilo vermek anlamına gelir. Aşırı miktarda karbonhidrat tüketmeyi bıraktığınızda, enerjinizin arttığını da fark edeceksiniz. Büyük hedefleriniz olmasa bile, sadece formda ve sağlıklı kalmak için egzersiz yapmanız gerektiğini unutmayın. Kolay temin edilebilen Pilates ve Yoga kitleri ile egzersizlerinizi kendiniz programlayabilirsiniz. Ana enerji kaynağı olan karbonhidratların antrenman öncesi tüketilmesi gerektiğini hatırlatırız. Kardiyovasküler hastalıkları tetikleyen karbonhidrat bağımlılığının da kanser riskini artırdığı bulunmuştur. Kaçınılması ve kontrollü bir şekilde tüketilmesi gereken karbonhidratlar hakkında neler biliyoruz? Karbonhidratlara ve hakkında fazla bir şey duymadığınız bilgilere baktık.

Karbonhidratlar hakkında bilmeniz gerekenler

Meyve ve sebzeler, patates, şeker, bal, pekmez, makarna, pirinç ve unlu mamuller yüksek karbonhidratlı gıdalardır. Çoğumuzun severek yediği meyve suları ve hamur işleri de karbonhidratlı besinlerdir. Vücudumuzun ana enerji kaynağı olan karbonhidratlar; Çok fazla tüketmek tehlikelidir ve daha az tüketmek de istenmez. Yeterince karbonhidrat yemezseniz, vücudunuz ihtiyaç duyduğu enerjiyi proteinden almaya başlayacaktır. Birçoğumuzun bilmeden tükettiği karbonhidratlar beyne mutluluk sinyali verir ve bu nedenle tercih edilir. Mutsuz olduğumuzda çikolata, heyecanlandığımızda canımızın tatlı çekmesinin nedeni budur. Vücuda toksik etkileri olan işlenmiş karbonhidratlar yerine sağlıklı, kaliteli karbonhidratlar yemelisiniz. Doğal ve lifli karbonhidratlar yemek en sağlıklı seçeneklerden biri olacaktır. Besin lifli olduğu için; Kansere, diyabete, sindirim sorunlarına ve kalp hastalıklarına karşı korur.

Sağlıklı karbonhidratlar

Karbonhidrat içeren besinler;

Yağsız süt, çikolatalı süt, light yoğurt ürünlerinde,

Bunların yardımıyla elde edilen hububat, çavdar, yulaf, arpa ve ekmeklerde,

Baklagil ailesinde özellikle nohut ve kuru fasulye,

Patates, mısır, tatlı patates gibi kök sebzeler,

Bisküvi, şekerleme ve çikolata gibi paketlenmiş gıdalarda,

Şeker içeren şeker, şekerleme ve meyve sularında,

Makarna ve beyaz unlu tahıllarda,

Muz, kayısı,ananas, yaban mersini,elma, üzüm, portakal, , incir çilek ve karpuz gibi meyve çeşitlerinde,

Badem, fındık, ceviz, chia ve kinoa gibi besinler ve bir tür kuruyemiş,

Yeşil yapraklı sebzeler ve brokoli

Zencefil ve kuşkonmaz gibi bazı baharatlar ve kuru sebzeler karbonhidrat içeren besinler arasındadır.

Sağlıklı bir vücut yapınız varsa günlük diyetinizin E-65’ini sağlıklı karbonhidratlar oluşturmalıdır. Beyni ve sindirim sistemini doğrudan etkileyen karbonhidratlar, doğal ve sağlıklı seçimlerle tüketilmelidir.

Karbonhidrat bağımlılığını yenmek için ne yapmalısınız?

İnsülin direnci ile yakından ilişkili olan karbonhidratları daha fazla tüketmemiz gerekiyor. Gün boyunca sürekli hareket ederek ve düzenli bir egzersiz planı yaparak insülin direncini etkili bir şekilde yeneceksiniz.

Kaliteli uyku; Stresi azaltmanın yanı sıra şeker bağımlılığı ile size yardımcı olabilir. Ana şey, yeterli uyku ve kalite almaktır.

Enerji için balık, ceviz ve avokado gibi yağların kullanımını destekleyebilecek besinler yemelisiniz.

Diyet takviyelerinde bulunan krom pikolinat gibi insülin direnci için önemli olan takviyeleri değerlendirmelisiniz.

Tatlı, nişastalı yiyecekler ve gazlı içecekler Bu aşırı miktarda insülin salgılayan besinlerden biri olduğu için kontrollü ve az tüketilmelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir