İda Kew Hamile Bakım Yağı

Hamilelik dönemi kimyasal maddelere karşı daha savunmamız olduğumuz bir dönem. Bu yüzden hamilelik döneminde doğal ürünlerin önemi bir kat daha artıyor.  İda-Kew Doğal bakım ürünleri  %100 doğal içeriklerden hazırlanmış İda Kew Hamile bakım yağını hazırladı.

Ida Kew Hamile Bakım Yağı cildi besleyerek esneklik kazandırır ve oluşabilecek çatlakların bakımını sağlar. İçeriğindeki Kuşburnu ve Kayısı çekirdeği yağları cildi beslerken Lavanta, Mandalina ve Gül kokuları rahatlatıcı etkileriyle bayanların bedenini ve ruhununu dinlendirir.hamile bakım yağı, hamile bakım yağı kullanımı

Özellikleri:

Önemli olan içeriktir. İda Kew Hamile Bakım Yağı  dünyanın dört bir yanından tedarik edilen saf yağlar, vitaminler ve bitki ekstrelerinden oluşur. %100 doğaldır. Paraben, parfüm, yapay boya, mineral yağ, silikon ve sentetik koruyucular içermez. Bu sayede hamilelik dönemince güvenle kullanılabilir. Aynı zamanda hamilelik dışında da vücut bakımında nemlendirici ve çatlak önleyici olarak , cinsiyet ayrımı olmaksızın güvenle kullanılabilecek bir üründür.

İçerik:

Prunus Amygdalus Dulcis (Tatlı Badem) Yağı, Prunus Armeniaca (Kayısı) Çekirdeği Yağı, Sesamum Indicum (Susam) Yağı, Vitis Vinifera (Üzüm) Çekirdeği Yağı, Rosa Canina (Kuşburnu) Çekirdeği Yağı, Corylus Avellana (Fındık) Yağı, Triticum Vulgare (Buğday Özü) Yağı, Tocopherol (E Vitamini), Rosmarinus Officinalis (Biberiye) Ekstresi, Lavandula Officinalis (Lavanta) Yağı, Pelargonium Graveolens (Itır) Yağı, Citrus Reticulata (Mandalina) Yağı, Citrus Medica Limonum (Limon) Yağı, Rosa Damascena (Gül) Yağı, Ascorbic Acid (C Vitamini).

Kullanım Şekli:

Karın, göğüs ve basen bölgesine sabah/akşam dairesel masaj hareketleriyle uygulayın. Hamileliğin 3. ayından itibaren düzenli olarak kullanılması ve ciltteki gerginlik hissine bağlı olarak günde 1-2 kez uygulanması önerilir.

Gebelik Takibi Nasıl Yapılır?

Gebelik takip süreci hamilelik döneminin başından itibaren doğum bitimine kadar anne adayı ve bebeğin durumunun değerlendirilmesi ile gerçekleşir. Bu süreçte anne ve bebek ile ilgili olabilecek sorunlar tespit edilir ve önlemler alınarak muayeneler gerçekleştirilir. Bu süreç henüz hamilelik öncesinde başlatılır, çünkü bu süreçte anne adayı ile ilgili problem var ise belirlenir ve gebelik öncesi hazırlıklar gerçekleştirilerek vitamin vb. ilaçlar doktor eşliğinde uygulanır.gebelik takibi, gebelik takibi yapma, gebelik takibinin yapımı

Henüz hamilelik oluşmadan önce düşünülen hamilelik dönemi öncesi anne adayı için tahliller uygulanır ve sonuçlara görede var ise riskler için önlemler alınarak tedavi uygulanır. Mesela anne adayında kansızlık anemi varsa bu tahliller neticesinde önlemi alınarak tedavi uygulanır. Daha önce kızamıkçık vb. enfeksiyon hastalıkları yaşanmışsa araştırılarak hamilelik döneminde bu hastalıkların yaşanmaması için önlemler alınır.

Anne adayı aşırı kilolu ise kilo verilmesi sağlanır. Kullanılan ilaçlar ile ilgili bilgiler verilir ve sigara, alkol gibi alışkanlıkların getireceği rahatsızlıklar doktor tarafından anne adayına açıklanır.

Sonraki aşamalarda doktorunuz sizin için düzenli olarak aylık muayene randevusu verir ve her muayenede anne adayı için gerekli kilo ölçümü, tansiyon ölçümü gerçekleştirilir. Hamilelik gerçekleştiğinde bebek için ve anne adayı içinde ayrıca tahliller bu dönemlerde doktor tarafından gerçekleştirelecektir. İleri dönemlerde anne adayı için normal doğum ve sezeryan doğum ile ilgili bilgilendirmeler yapılır. Bu bilgilendirmeler neticesinde doğum anına kadar normal doğum veya sezeryan doğumu ile ilgili net bir karar verilemeyebilir. Bazı özel durumlarda örneğin bebeğin ters durması gibi doktor tarafından sezeryanla doğum için gün verilir ve verilen günde doğum gerçekleşir.

Gebelik testleri sonucunda hamilelik doğrulanmakta ve hamileliğin haftası öğrenilmektedir. Gebelik testlerini gerektirecek durumlar ise hamileliğin belirtileridir. Hamileliğin belirtileri arasında adetinizin başlamaması ve zamanını 14 gün kadar bir sürede geçmesi, göğüslerde olan dolgunluk, memede hassasiyet, meme ucunun koyulaşması ve memenin başında karıncalanma gibi hisler olabilir. Karnınızın alt bölgesinde dolgunluk hissi, görülen veya hissedilebilen şişlik ile hassasiyetin artması sonucu hamilelik testi ihtiyacı duyabilirsiniz.

Üst kısımda yer alan hamilelik testi resmi ile hamilelik testinin nasıl sonuçlar verdiğini görebilirsiniz.

Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı

Göz kapakları bakışımızı etkilediği kadar ifademizi de etkileyen yüzümüzün önemli bir parçasıdır. Üst göz kapaklarımız gençken bizi fazla etkilemeyen ama yaş ilerledikçe yaşlandığımızı bize fark ettiren, yer çekimine bağlı aşağıya doğru hareket eden, bazen sarkan bir bölgedir. Alt göz kapakları ise gençlik döneminde bile bazen torbalanma şeklinde, bazen morluk şeklinde bakışlarımızı ve ifademizi olumsuz etkileyebilir. Kimi zamanda göz çevresinde hacim kaybıyla ortaya çıkar ve halka şeklinde bir çukur ortaya çıkar. Tüm bu problemler, yaşam tarzımıza, yaşımıza veya ailesel olarak ortaya çıkabilir.göz kapağı estetiği, göz kapağı estetiği nasıl yapılır, göz kapağı estetiği yaptırma

Üst ve alt göz kapaklarının problemleri birlikte değerlendirilmeli hatta yüzün diğer bölgeleri ile de orantılı olarak yapılacak işlemler planlanmalıdır. Göz çevresinin problemlerinde çözüm her zaman cerrahi değildir. Kimi zaman Thermage CPT, kimi zaman, kimi zaman da Bioexpander gibi hacim verici uygulamalar gündeme gelebilmektedir. Bazende yüz germe ameliyatı ile kombine etmek gerekebilmektedir.

Tek başına üst göz kapağı estetiği veya alt göz kapağı estetiği ameliyatı veya her iki birlikte yapılabilir. Bu iki ameliyatta genellikle lokal anestezi altında kolaylıkla yapılabilen 1-1,5 saatlik ameliyatlardır ve sonrasında ağrı ve benzeri bir şikayet sıklıkla meydana gelmez. Üst göz kapağı ve alt göz kapağı estetiği ameliyatı sonrası bu bölgeleri kapatan bir pansuman ile birgün geçirmeniz gerekecektir. Ertesi gün bu pansumanlar açılır ve altta özel cildinizi ve dikişleri tutan çok ince bantlar görürsünüz. yüzünüzde ve göz çevresinde biraz şişlik ve morluk oluşabilir ki bunlar genellikle bir hafta içinde hızla geçer. Üst göz kapağı dikişleriniz 3-4 günde, alt göz kapağı dikişleriniz ise 5-7 günde alınır ve normal hayatınıza dönebilirsiniz.

Hamilelikte 27.haftada bebeğin durumu nasıl?

Bu haftada bebek genelde uуuуor yada kendine göre yürüyor, gözlerini açıp kapatıyоr ve parmaklarını emiyor. Beyninin dаhа da gelişmesiуle daha da aktif durumda. Şu an doğsa, akciğеrlеri henüz olgunlаşmаmışsа doktorların yardımıyla nefes alabilir. Küçük ritmik hareketlerini hissеdеbilirsiniz. Bunun anlamı bеbеğinizn hıçkırıyоr оluşudur. Bunlar onun rahatѕız olduğu anlamında gеlmеz, rаhаt olun vе keyfini çıkartın.hamilelikte 27. hafta değişimi, anne karnındaki bebeğin durumuHamileliğin bu haftasında yani 27.haftada bеbеğinizin durumu nedir?

Bu hаftа bebeğiniz yaklaşık 910 grаm vе ayakları dik olduğunda 37 сm. Yani bir аyаktаn biraz dаhа uzun ve 12. haftanın 3 hatta 4 kаtı ağırlığında yani yаklаşık 900 gr. kadar. Daha iуi bir haber; bebeğіnіz şu andan itibaren sesinizi tanıyor olabilir, yani ona serenad yapmaya bаşlаyаbilirsiniz.

Anne adayının durumu:

Şu an da belki aklınızda bile değil ama aile plаnlаmаsını düşünmek için çok da geç değil. Bebeğіnіz doğduktan sonrа doğum kontrolüyle ilgili bazı kаrаrlаr vereсeksinizdir. Eğer tüplerіnіzі bağlatmayı düşünüуorsanız unutmaуın ki pеk çok ülkede bu operasyonu yаpmаk için 30 gün öncеdеn başvuruyorsunuz. Yani bu ѕeçeneği düşünüуorsanız doktorunuzlа bunu konuşmak için çok vakit harcamayın.

Hamilelikte 27.hafta ikinсi dönem gebeliğin son haftasıdır ve ѕiz bоlca kilo aldınız. Ortalama kiloyа sahip olan bir kadın için 27.haftada tavsiуe edіlen ağırlık 8 kіlodur. Bunа rağmen çoğu gebe kadın bundаn çok dаhа fazla alır ama bu orandan az аlmаsı da normaldir. Verdiğimiz oran ѕadece bir ortalama.

Hamileliğin 27.haftasında Anne adayı için önemli ipucu:

Yеni göbeğiniz

Göbek deliğiniz dışarımı fırladı? Kıуafetlerinizin üzerinden görünür halde mi, hindi üzerinde ki saat gibi. Endişelenmeуin! Hamilelik sırasında dışarı fırlayan navеl hakkında romаnlаr yok. Karnınıza dönüp baktığınızda aklınıza iki sоru gelebilir: birincisi başlı başına bir krallık kuran nаveliniz hakkında nе yapabilirsiniz? İkincisi: bu düğme eski haline dönecek mi? Birincisi için çok fazla Bir şey уapamazsınız.

Bebeğiniz büyümeye devam ettikçe göbek deliğinizde büyüyеcеk. Eğer düğme moda stаndаrtlаrı konuѕunda güzel gözükmüyorsa orayı bir yara bandı ile kapatmayı dеnеyin. Peki doğum ѕonraѕı ne olacak?

Göbеk dеliğiniz eskіsі gibi küçük ve şirin olmayaсak eskisinden biraz daha geniş ve dаhа gevşek duracak. Benim önerіm: göbek deliğinizle barışın.

Hamilelikte idrar yaparken yanma

Hamilelik sırasında rаhmin (uterus) vеya bebeğіn bаsısı ile sık idrara çıkmа sık görülür. Ancak idrarda yanma ise genellikle idrar yolu enfeksiуonunun bir bulgusudur. Hаmilelikte en sık rаstlаnаn problemlerden biridir. Hamіlelіkte geçirilen ve tedavi еdilmеyеn idrar yolu enfeksіyonlarının erken doğuma, amniyon zarı iltihаbınа уol açabileceği bilinmektedir. Bu nedenle idrarda yanma şikayeti olan anne adaуlarının kesinlikle doktora başvurmaları gerekmektedir. Doktor tarafından yаpılаn tetkiklerde idrar yolu enfeksiyоnu saptanır ise verіlen tedаvi düzenlі оlarak kullanılmalıdır.

Hamilelik hesaplama net olarak hafta hafta hamilelik yazı dizimizde hamilelikte 27.hafta ile ilgili paylaşımlarımızın sonuna geldik. Bir sonraki yazımızda hamilelikte 28.hafta ile ilgili önemli paylaşımlarımıza devam edeceğiz.

Aylara Göre Bebekler Nasıl Gelişir?

Yenidoğan bebeklerin ilk 6 aylık süreçlerinde demir takviyesine ihtiyaçları yoktur. Bebekler için günlük demir ihtiyacı 7 ve 12 ay arasında kilo başı 1 mg’dır. Günlük yarım litre kadar devam maması tüketen bebekler bu ihtiyacın yarısını bu mamadan sağlayabilmektedirler. Kalan yarım için ise doğru ek besinler ile sağlanabilir. Ancak alınacak olan ek besinler pirinç unu, bisküvi besin kaynakları değildir.bebek gelişimi, aylara göre bebek gelişimi, aydan aya bebek gelişimi

Bebeklerde 4 – 6 aylık döneminden başlayıp demir desteğine ihtiyaçları vardır. 6 aylık dönemden sonra anne sütü azaldığında devam maması kullanılmaması bunun yerine ek besinler verilmesi demir eksikliğine neden olan faktörlerdendir. Ancak bebeğiniz için demir takviyesi gerekip gerekmediğinin kararın doktorunuzun yapacağı testler neticesinde öğrenebilirsiniz kendiniz demir eksikliği için herhangi bir karar verip uygulamamalısınız. Bu kararı doktorunuz eşliğinde almanız ve uygulamanız doğru olacaktır.

Sünnet Ne Zaman YapılmalıHamilelik Genel BilgilerTweetsünnet ne zaman yaptırılmalı

Bir erkek bebeğiniz oldu ve sünnet yaptırmak istiyorsunuz. Eğer yenidoğan sünneti yaptırmaya karar verdiyseniz bu süre 7 ile 10 gün aralığında en uygun zamandır. 1 hafta beklemek en doğru zaman olacaktır. Sünnet genel olarak her yaşta uygulanabilir. Ancak önemli olan travma ve enfeksiyon risklerinin en aza indirilmesidir, bu nedenle yenidoğan dönemini geçmiş iseniz bile ilk 2 yıl içerisinde yaptırılması en uygun dönemdir.

Neden yenidoğan sünneti yaptırmak daha çok tercih edilmelidir diye sorduğumuzda şunları sıralayabiliriz.

Yenidoğan sünnetinde krem ile lokal bir anestezi uygulanmaktadır. Genel anestezi ve enjeksiyon uygulamasına gerek görülmemektedir. Bu dönemde yaptırılan sünnetin yara iyileşmesi süresi çok daha hızlıdır. İlerleyen zamanlarda yapılan sünnetlere nazaran enfeksiyon riski çok daha düşük ihtimallidir. Aynı şekilde kanama riskide çok düşüktür. Bu dönemde yaptırılacak olan sünnetin en değerli faktörü ise bebeğiniz sünnet derisinden ne kadar çabuk kurtulur ise idrar yolu enfeksiyonu yaşanma olasığılıda bir o kadar azdır.

Karın Germe Estetiği

Erkekler ve kadınlar ve gebelik hem de ağırlığı büyük miktarlarda çıkarılması genellikle çatlak ve göbek altına alan aşırı cilt oluşumuna neden, karın duvarı kaslarının gevşemesine neden olur. Sonuç olarak, önemli bir estetik ve fonksiyonel problemler vardır. Göbek omurgada şalvar, ağrı, eğer Döküntü en kilo problemi bükme, olumsuz mesane ve uterus sırasıyla kadınlar için ve sonunda utanç soyunma karın germe estetiği, karın germe operasyonu, karın germe işlemirahatsız hissettim çünkü. Yukarıdaki sorunlar, genellikle hasta Abdominoplasti (abdominoplasti) gerçekleştirmek için yardım prastichen cerrah için ödemek zorunda. Hastanın incelenmesi, birçok durumda, özellikle genç hastalarda, cerrah sorunun bölgede liposuction yapılarak sadece çözülür bu durumlarda daha altı yağ varlığı dikkat çekti. Bu durumlarda, karın herhangi kasları, fakat abdominoplastka performansını gerekmez subkutan yağ birikimi – abdominoplasti.

Abdominoplasti tekniği – Abdominoplasti, karın duvarında göbek tutarak, subkostal yay kas kılıfı deri tabakasının kalkmasına, kasık kemiği üzerinde yapılan yatay bir kesi oluşur. Geri bükün ve birlikte kasların astar dikmek. Cildin kalanı kaldırılır. Abdominoplasti tekniği uygulanabilir ve sonuç mükemmel ve doğru planlama olduğu gibi. Ameliyat sonrası dönemde, ancak, daha ağırdır ve hastanın hastanede 1-3 gün boyunca beklemeye gerekecektir. Karın plastik cerrahi kliniği girdikten sonra, hastanın rutin bir ameliyat, iyi bir sonuç elde etmek için şüphesiz beklenen hazırlanmalıdır. Bunu karın ve iki drenaj / tüpleri katlanmış bacaklarını hastanede bir gün kalır / bilmelidir ki. Ertesi sabah, sistemleri kaldırılır ve hastanın artık özel bir kemeri, dikkatle yataktan kalkmak olacaktır.

Öğleye doğru, kemeri hastaneden ayrıldı ve uygun antibiyotik reçete edilecektir. Abdominoplasti sonrası ağrı – Karın sadece intravenöz ilk gününde geçerli genellikle uygun fiyatlı ve ağrı vardır. Gerekirse, ağız yoluyla sonraki gün için ağrı kesici alabilir. 4iya gününde, hasta drenaj ve bir bandaj kaldırmak için doktoru ziyaret etti. Eve dönen, yamayı indirmek gerektiğini ve kendime bir duş yapmak, sonra tekrar Yodosept, Betadin önce dezenfekte yaranın üzerine gazlı bez koyup kemerini koyar. Bir emniyet kemeri ilk bir ay içinde zorunlu ve uyku sırasında sadece kaldırılmış olabilir.

Dikişler abdominoplasti sonrası yedinci günde çıkarılır, hastanın sivil yükümlülüklerini geri dönebilir. Hasta da ilk bir ay içinde ağır nesneleri kaldırın ve bu dönemde jimnastik yapar izin vermeyin. 4iya gün önce drenaj Hasty kaldırılması cilt altında sıvı toplanmasına yol açabilir. Sıvı sonra 4iya günü toplanması nadirdir.

Sigara içen ya da daha önce göbek üzerinde bölgedeki diğer cerrahi geçirmiş olan hastalarda yara, olası parsiyel nekroz orta bölümünde. Birkaç gün bandaj yapmak gerekir, çünkü bu insizyon iyileşme yavaşlar ve bir süre hasta rahatsız edebilir. Scar hipertrofisi / kalınlaşma / Karın yerde düşük kesim elde etmek mümkün ottochnostta Ancak, lokal anestezi altında, daha sonra düzeltilebilir çünkü. Tüm durumlarda, abdominoplasti, izini onun iç çamaşırı gizlidir. Uyuşukluk ve deride spontan, hafif ağrı, hastanın zaman dalag için hissetmek mümkündür.

Abdominoplasti gerçekleştirmek için – Karın, hasta hastane, aç ve son altı saat boyunca su içmeden girer. Zorunlu klinik araştırmalar / kan sayımı, kan şekeri, üre, idrar, EKG, akciğer grafisi / onlarla onları taşımak ya da ameliyat günü yapabilirsiniz.

Diğer sitemizi ziyaret ettiniz mi? http://bronzageamontreal.com/