Göğüs Küçültme Ameliyatı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Göğüs küçültme ameliyatı öncesi

Göğüs küçültme ameliyatı öncesi mamografi, göğüs taraması yapılması açısından mecburi değildir ancak tavsiye edilen bir uygulamadır. Sürekli kullanılan ilaçlar doktora belirtilmelidir. Bunun yanında kanı aşırı sulandırdığı için aspirin ve aspirin içeren ilaçlar da ameliyattan bir hafta önce bırakılır. Sigara, göğüs küçültme ameliyatlarının iyileşme süreci uzatan bir faktördür. Bu nedenle ameliyattan olabildiğince önce bırakılması ve yaralar iyileşene kadar kullanılmaması gerekir. Göğüs küçültme ameliyatının adet günlerine rastlamamasına özen gösterilir. Ameliyattan önce kan tahlilleri ve anestezi muayenesi yapılır. Hastanede refakatçi bulundurmak ihtiyaçtır.göğüs küçültme ameliyatı, göğüs küçültme ameliyatı teknikleri, göğüs küçültme ameliyatı öncesi

Göğüs küçültme ameliyatı öncesi hazırlıklar

Hastanedeki odanıza yerleştiğinizde hemşire tarafından dosyanız hazırlanır ve testler için kan alınır. Tahlil sonuçları çıktığında anestezi uzmanı yanınıza gelerek sizi kontrol eder. Herhangi bir engel olmadığı takdirde ameliyata hazırsınız demektir.  Göğüsleriniz üzerinde yapılacak işlemleri belirlemek için belirli hesaplamalar ve çizimler yapılır. Ameliyat planı hazırlanır. Planlama bittikten sonra size rahatlatıcı bir ilaç verilir. 3 dakika içinde etki gösteren bu ilaç ile birlikte rahatlar ve ameliyata girdiğinizi bile hatırlamazsınız. Anestezi ile başlayan ameliyatta her göğüs için ortalama 1,5 ile 2 saat arası zaman harcanır. Toplam operasyon süreci 3,5 ile 4 saat arasıdır.

Göğüs küçültme ameliyatı sonrası

Ameliyat sonrası ameliyathanede yarım saat kadar bekledikten sonra odanıza alınırsınız. Birkaç saat içinde ayağa kalkabilecek hale gelirsiniz. Göğüsleriniz bandajlar ile sarılı durumdadır ve dren adı verilen göğüs altı tüpleri göğüslerinizin altında takılıdır. Bu tüpler sayesinde göğüs içindeki kan ve diğer sıvılar kolayca dışarı çekilir. 1 veya 2 gün sonra dren göğüsten çıkarılır ve hastaneden çıkarak eve dönebilecek hale gelirsiniz.

Ameliyat sonrası iyileşme sürecinde ayakta normal hayatınızı sürdürebilirsiniz. Ağrı çok hafiftir. 2-3 gün içinde banyo yapabilirsiniz. 1 hafta sonra kontrole gidersiniz. Dikişler eriyen gizli iç dikiş olduğundan herhangi bir dikiş aldırma işlemine ihtiyaç duyulmaz. 2 hafta içinde yaralar tamamen iyileşir.

Yeni Göğüsleriniz

Göğüs küçültme ameliyatından sonra göğüsleriniz normalden küçük ve aşırı dik görünür. Zaman içinde göğüsler normal şeklini alır. Tam iyileşme 6 ayı alır. Ameliyat izleri zaman içinde deri rengine dönüşür.

Eşarp ve Şal Temizliğine Dikkat

Giyim sektörünün en özel malzemesi olan ipek, tesettürlü bayanlar için üretilmekte olan ürünlerde de kullanılmakta olduğundan, eşarp ve şal temizliği konusu ayrı bir hassasiyet kazanmaktadır. Eşarp ve şal temizliğine dikkat edilmesi gereksinimi, tamamen doğal bir iplik olan ipeğin zaman içerisinde yıpranıyor olmasıdır. Bu yıpranma payını en aza indirgeyebilmek için, ipek kumaşla yapılmış giysilerin özel olarak temizlenmesi gerekmektedir.eşarp temizliği, şal temizliği, eşarp nasıl temizlenir

İpek Eşarp ve Şal Temizliği
İpek eşarp ve şal temizliğinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, üreticinin eşarbınız veya şalınız üzerine yerleştirdiği etikette belirtilen temizleme talimatlarına uyulmasıdır. Organik ipek ile yapılmış şal ve eşarp temizliği için kuru temizleme tercih edilmelidir. Ancak kuru temizleme yapmak istemediğiniz durumlarda, etikette yer alan talimatlara uygun şal temizliği malzemeleri kullanılarak, soğuk su ile elde yıkama yapılmalıdır.

Eşarp ve Şal Temizliği İçin İpek Şampuanı
İpek ürünlerin temizliği için özel olarak üretilmekte olan ipek şampuanları, şal ve eşarplarınızın temizliğinde en önemli konular arasında yer almaktadır. Standart deterjan ve yumuşatıcılar ipeğin yapısını bozduğu için, yalnızca ipek temizliğine özel olarak üretilmekte olan ipek şampuanı markaları bulunmaktadır.

Eşarp ve Şal Temizliğinde Dikkat Edilecek Konular
Şallar ve eşarplar, kesinlikle bağlı bir şekilde bırakılmamalıdır. Ayrıca kullanılan deodorant ve parfüm gibi ürünler de kumaşın yapısının bozulmaması için ipekli kumaşa doğrudan sıkılmamalıdır. Eşarp ve şal temizliğinde dikkat edilmesi gereken konular listesinin başında kullanılacak ipek şampuanı ve yıkama biçimi gelmektedir. Öncelikle elde yıkama yapılırken suyun kesinlikle soğuk olmasına dikkat edilmelidir. İpek deterjanı olarak da bilinmekte olan özel şampuan döküldükten sonra, çitileme işlemi yapılmamaya gayret edilerek, şalınızın yüzeyini avuç içinizle okşayarak ipek deterjanını uygulayabilirsiniz.

Yıkama işleminin ardından yeni bir soru daha gündeme gelmektedir; “eşarp ve şallar nasıl kurutulmalıdır?” Yıkama işleminden sonra, eşarp veya şal kesinlikle sıkma işlemine maruz bırakılmamalıdır. Yumşak bir askı veya havlu üzerine serilerek kurutulması gereken ipek şallar, güneş ışığına da doğrudan uzun süre maruz bırakılmamalıdır.

Kurutma işleminin ardından gelen ütüleme aşamasında ise, ütünüzün ısı ayarının ipek (silk) konumunda olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Ütüyü bastırmadan, geniş ve nazik hareketler ile ütüleme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak el dikişi ile yapılmış olan kenar baskıları üzerinde ütünün çok fazla gezdirilmemesi gerekmektedir.

Daha fazla tesettür yazısı için: http://www.bishopweber.com/

Meme Nasıl Büyütülür?

Meme büyütmek için slikon kullanmamız şarttır. Bazı ender durumlarda ise, hastanın kendi yağı kullanılarak denemeler yapılmıştır ama slikon kadar performans veren bir meme büyütme tekniği şuan da piyasada yoktur.meme büyütme ameliyatı yapımı, meme büyütme operasyonu

Meme büyütmek için meme altı kıvrımında 4-5 cm lik bir kesi açılarak protez oradan yerleştirilir. Bunun dışında koltuk altında da meme protezi yerleştirilebilir. Buradan da meme altında açılan bölgeye slikon ulaştırılabilir. Bu yöntem ile koltuk altında bir belli belirsiz iz kalacaktır. Meme altı kıvrımından yapılan meme büyütme ameliyatlarında da aynı şekilde 4-5 cm bir iz kalacaktır. Bu izler 1 sene sonra belli bile olmayacak kadar küçülür. Esmer tenli hastalarımız için bu iz daha görünmez olacaktır. Beyaz tenli hastalarda biraz belirgin olması kaçınılmazdır. Bu da doğal bir durumdur.

Meme büyütmek için meme altında ki kasın üstünde protezi yerleştirecek kadar bir yer açılır. Bazı zayıf hastalarda bu yer açılamazsa kasın altına da bu protezler yerleşebilir. Aslında meme büyütme ameliyatı kişinin anatomik yapısı ile alakalı bir durumdur. Her hasta için aynı protez kullanılmaz. Her hasta için kesi yeri aynı olmaz. Bazı hastalarda meme başı etrafından da kesi açılabilir.

Meme büyütme ameliyatı için kişinin kilosu yapısı çok önemlidir. Yöntemler ve ameliyatın şekli kesinlikle doktor muayenesinden sonra belirlenir. Bu yüzden meme büyütmek için ilk başta bir estetik ve plastik cerrahi doktoruna muayene olmanız gerekir.

Yukarıda da belirtiğimiz gibi hastanın kendi yapını kullanarak da meme büyütülebilir. Fakat bu pek kullanılan bir durum değildir. kısıtlı grup hastalar için bu işlem yapılabilir. İşlem temelde hastanın fazla yağlarını emerek yani liposuction yaparak bir şekilde alıp saç hastanın meme kısmına dolgunluk vermesi için o bölgeye enjekte etme durumudur.

Burada peşin söylenmesi gereken şey, bu yağların hepsinin meme de tutma ihtimali yüzde yüz değildir. Yarısı tutabilir veya hepside tutabilir. Bu hasta ile alakalı bir durumdur. Şunu da belirtmek isterim ki, meme büyütmek isteyen bir kişi zaten zayıf veya minyon tipli hastalardır. Bu yüzden onlardan yağ emmek ve meme ye eklemek çok kısıtlı hasta grubu için başarılı sonuçlar verebilir. Ama genede kullanılan bir yöntemdir. Fakat başarı oranı olarak slikon protezlerin kesinlikle şuan için en azından yerini alamamıştır.

Yalancı Gebelik nasıl Anlaşılır?

Hamilelik belirtilerini taşıyorsunuz ve hamile olduğunuza emin gibisiniz ama yaptığınız testler sonucunda hamile olmadığınızı öğreniyorsunuz.  Bunun adına yalancı hamilelik denmektedir. Hamilelik belirtileri olan karında şişme, göğüslerinizdeki büyüme, gebelikte oluşmuş olan lekeler, adetinizin gelmemesi ve mide bulantısını yaşayabilirsiniz. Bu gibi sebepler arka arkaya geldiğinde gebelik düşünülmesi oldukça yüksek ihtimaldir. Bunun sebebi ise çok fazla çocuk isteyen kişilerin vücudunun bu olaya adapte olmasıdır. Bu belirtiler dahilinde hamile olduğuna kesin sonuç veren kişiler teste bile gerek görmeyebilir ve doğumun gerçekleşmemesi sebebiyle üzücü sonuç yaşabilirler. Doktor kontrollerinde görülmeyen bebek oluşumu hamileliğin yabancı gebelik olduğunu ortaya çıkabilir. Ayrıca evdeki testlerin dışında yaptırılan kan testleri de olumlu sonuç vermektedir.yalancı gebelik, yalancı gebelik belirtileri

Yalancı gebelik psikolojik sebepler ile ortaya çıkmaktadır. Bebek konusunda aşırı istekli olmak veya bu konudan oldukça korku ile bakmak buna sebep olabilir. Ayrıca bebek ile ilgili konularda üzüntü yaşayan anne adaylarının üzüntüsü de yalancı gebeliğin görülme sebeplerindendir.

Yalancı gebelik konusu sadece bayanlarda değil erkeklerde de görülmektedir. Bu psikolojik durum her yaşta olan bayan ve erkeği etkileyebilmektedir. Aynı durumlar erkekler içinde geçerlidir. Yabancı gebelik konusunda yardım alınması gerekmektedir. Bu konuda mutlaka bir jinekologdan ya da bir psikiyatristten yardım alınması gerekmektedir. Bu konuyu kendisine hastalık derecesinde takıntı haline getirmiş kişilerde oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. Negatif olan sonuçlar sebebiyle tepkileri oldukça büyük olabilir ve üzücü durumlar ortaya çıkabilir.