Meme Kanseri ve Tümörleri

Meme tümörü
Boyları,biçimleri ve tipleri değişir.Kimileri küçük,sert,düzgün çeperli ve başlangıçta bezelye gibidir.Kimileriyse daha yaygın kistik bir yapıdan kaynaklanabilir ve dokununca lastiksiymiş duygusunu verir.Eğer süt kanalcıklarında ortaya çıkarsa kanser,bunun farkına varmak çok zor olabilir ve ancak meme başından akıntı olmasıyla durum anlaşılır.meme kanseri, meme tümörü, meme tümörü tedavisiHızla büyüyen bir tümörün her nasılsa,yavaş büyüen tümörden farklı özellikleri vardır.Kanserler her yöne yayılma eğilimindedirler.Bu yüzden yukarı doğru yayılabilirler ve deriyi tutup özgün belirtilerin ortaya çıkmasına neden olabilirler.Aşağı doğru da yayılıp pektoral kasları tutabilirler ve bu durumda da gene özgün belirtiler verirler.

Kanserin yerini gösterebilmek için meme dört kadrana bölünür.Üst dış kadrandaki bir tümör,lenfatik damarlara,lenf bezlerine ve koltuk altına çok çabuk yayılabileceği için,genelde öbür kadranlardaki tümörlerden daha tehlikeli olarak kabul edilir.

Meme Kanseri

Meme kanserine otuz beş ile kırk dört yaş arasındaki kadınlarda sıkça rastlanır.Ne var ki,meme kanseri tedavi edilebilir bir hastalıktır.Yani,meme dokusuna varmak ve memeyi tümüyle çıkartmak çok kolaydır.Kendinize,doktorunuza ve kanseri çıkartacak operatöre yardım etmenin en iyi yolu düzenli olarak memelerinizi muayene etmek,kuşkulu olduğunuz durumlarda hemen doktorunuza görünmektir.

Korku duyuyorsanız duraksamayın.İyileşme şansı kendi ellerinizdedir.Meme kanseri koltukaltındaki lenf bezlerine sıçramadan tanınırsa,hastanın on yıl yaşama şansı yüzde 70’tir.Lenf yayılması olduktan sonra tanınırsa,tedaviden sonra on yıl yaşama şansı yüzde 30’a düşer.Ne varki yayılmanın miktarı çok önemlidir.Yayılma en az düzeydeyse,başarı şansı yüzde 30’un epey üstünde,yayılma fazlaysa epey altında olabilir.

Genelde tümörün boyutları ne ölçüde yayıldığının iyi bir göstergesidir.Eğer 6.5 cm’den büyükse yüzde 75 olasılıkla bezleri de içine alıyor demektir;eğer daha küçükse ancak yüzde 50 olasılıkla lenf nodüllerine yayılmış demektir.Küçük tümörlerin(8 mm.) ancak on tanesinden biri nodüllere yayılabilir.Kesn olarak bildiğimiz bir şey,meme kanserinde iyileştilme oranının erken yakalanmayla doğrudan bağıntılı olduğudur.

Doğal Sabun Çeşitleri

Sabunlar bir çoğumuz için büyülü bir şey. Kokularıyla, renkleriyle, şekilleriyle sabun tutkunu olanlar için çok keyifli bir durum. Bununla birlikte bitkisel ve doğal yoldan yapılan sabunların sağlığımıza ve cildimize yaptığı katkıları çok yüksek.doğal sabunlar, cilt için doğal sabun

Doğal Sabunlar

Kuru ve hassas ciltler için : Yaseminli sabun
Kuru ciltler için : Mango, çilek, kavun, ananas, kavun ve damla sakızlı sabunları
Cilt için yenileyici bir etki: Argan yağı Sabun
Yağlı Ciltler İçin : Lavanta ve Kükürtlü sabunlar
Yağlı ve Sivilceli Ciltler İçin : Kivili Sabun
Yağlı Saçlar İçin : Biberiye ve ısırgan otlu Sabun
Saç Dökülmesi İçin : Ylang Yağlı Sabun
Saç Dipleri Sivilceleri İçin : Kükürtlü Sabun
Tüm Cilt Tipleri İçin : Limon,elma,inci tozlu ballı sabunlar
Sedef  Sorunları İçin : Kekikli Sabun
Romatizma ve egzama için : Safran Sabunu
Sivilce lekeleri için : Menekşe sabunu
Çil, Sivilce ve Çatlak Sorunları İçin : Tarçınlı Ballı Sabun
Leke ve Kırışıklıklar İçin : Salyangoz Özlü Sabun
Onarıcı ve Gerginleştirici : Gün Sabunu
Besleyici ve Rahatlatıcı : Keçi Sütlü Sabun
Besleyici, kırışık giderici, onarıcı, yumuşatıcı için : Saf  Zeytinyağlı Ayvalık Sabunu
Selülit İçin : Nar özlü, Portakal, Deniz Tuzlu Yosun Sabunları

Popüler 5 Diyet Önerisi

Kilo vermek, formda kalabilmek ve fit görünmek biz kadınların verdiği en önemli savaşlardan birisi. Sürekli bir çaba içerisinde o diyet programından bu spor salonuna koşarak bu savaş içerisine zafere ulaşmaya ve bu zaferi korumaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de karşımıza birçok seçenek ve alternatif çıkıyor. Örneğin diyetler. Birbirinden farklı içerik ve uygulamaya sahip öyle çok diyet programı var ki, seçim yaparken zorlanmamak elde değil. Bu durumda yapılması gereken ise popüler olan diyet programlarından birisini seçmek ve uygulamaya almak olacaktır. Binlerce insanın uyguladığı ve olumlu sonuçlar aldığı popüler diyetler arasında uygulama ve besin içeriği açısından uygun olan diyeti seçerek kilo vermeye başlayabilirsiniz. Bu popüler diyetler hakkında bilginiz yoksa işte size detaylar;diyet önerisi, 5 popüler diyet önerisi

  • Dukan Diyeti:Tüm dünyada oldukça popüler olan dukan diyetini destekleyen bir kitap var. Bu kitabı alarak ve adım adım uygulayarak zafere ulaşabilirsiniz. Dukan diyetinin temeli düşük karbonhidrat tüketimine dayanıyor. Diyet dört ayrı evreden oluşuyor. Atak döneminde protein ağırlıklı beslenme izleniyor. Seyir döneminde saf protein ile birlikte sebze tüketimine ağırlık verilir. Hedeflenen kiloya ulaşıncaya kadar bu dönem devam eder. Güçlendirme döneminde ödüller başlar. Verdiğiniz kilo * 10 gün kadar bu dönemi devam ettirmelisiniz. Koruma dönemi ise en son ve en önemli dönemdir. Diyetin bitip normal yaşama dönüş döneminde haftanın altı günü istediğiniz gibi beslenebiliyor ve bir dününde ise yine saf protein uygulaması yapıyorsunuz.
  • Akdeniz Diyeti:Bu diyette daha sağlıklı, az işlenmiş ve doğal besinler tüketilir. Mevsiminde yetişen sebze ve meyvelerle birlikte beyaz et, özellikle balık tüketimine ağırlık verilir.
  • Karatay Diyeti:Bu diyet diğer birçok diyete nazaran daha kolay uygulanır. Alışılagelmiş diyet kurallarına bazen uyan, bazen de bunları hiçe sayan bu diyette rafine edilmiş ve işlenmiş hazır yiyeceklere hiç yer yoktur.
  • İsveç Diyeti:Kısa süreli olan bu diyet programı ağır bir programdır ve üç ayda bir tekrarlanması önerilir. Protein ağılıklı olan İsveç diyetinde amaç düşük kalori verip proteinin metabolizmayı hızlandırıcı etkisini ön plana çıkarmak ve bundan faydalanmaktır.
  • Mayo Klinik Diyeti:Bu diyette sağlıklı beslenmenin yanında egzersiz alışkanlığının da kazanılması yer alıyor. Sağlıklı bir yaşam için diyetin tek başına yeterli olmadığı, dikkatli ve özenli beslenmenin mutlaka sporla da desteklenmesi gerektiği savunuluyor.

Sivas lpg Dönüşüm

Lpg dönüşümü bir araç için hayati bir dönüm noktasıdır. Aracınızın hangi lpg sistemi markasıyla uyumlu çalışacağı, parçaların orijinal ve kaliteli olması, takılan parçaların sisteme olan etkisi, montaj ekibinin deneyimi ve kullanılan teknik ekipmanın güvenilirliği…sivas lpg dönüşüm

Bunlar pek çok araç sahibinin merak ettiği konulardır. Fakat sağlıklı bir lpg dönüşümü için servisin kalitesi ve kullanılan malzemenin güvenirliği aslında birbirinden ayrılmaz bir bütündür.

Sivas lpg dönüşüm servisi olarak, bu doğrultuda çalışıyor, servisimize gelen her araç için bu çok önemli iki unsuru birleştirerek hizmet veriyoruz. Kullandığımız tüm markalar; TSE garantili ve ECR-67R standartlarında olmakla beraber, servis ekibimizin tecrübesine ve teknolojik ekipmanımızın yeterliliğine güvenimiz tam. Sivas lpg dönüşüm servisi olarak; müşterilerimize sürekli gelişen teknolojik altyapımız ve geniş marka seçeneklerimizle cevap verebilmekteyiz.

Sivas lpg dönüşüm servisi bünyesinde çalışan yetenekli personellere, lpg montajından sonra araçlarınıza gerekli kontrolleri yaptırarak, kısa vadede karşınıza çıkabilecek sorunlar hakkında bilgi alabilirsiniz. Sivas lpg dönüşüm servisi, montaj sonrası ruhsata işletilmesinde gerekli olan şu belgeleri tarafınıza teslim eder.

  • Fatura
  • Garanti belgeleri
  • Montaj tespit raporu
  • Mühendis yetki belgesi (fotokopi)
  • TSE hizmet yeri yeterlilik belgesi (fotokopi)
  • SMM büro tescil belgesi (fotokopi)
  • AİTM lpg seri tadilat tip onay belgesi (fotokopi)
  • AİTM lpg seri tadilat araç uygunluk belgesi (fotokopi)

Broşür Tercümesi İle Neler Elde Edilir?

Birçok alanda etkin bir şekilde ihtiyaç olan tercümeye son zamanlarda daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun nedeni küreselleşerek tek bir “ülke” haline gelinmesi ve yabancı ülkelerin iletişim ihtiyaçlarının bu şekilde karşılanabilmesidir. Bu tercüme türlerinden bir tanesi olan broşür tercümesi, broşürlerin sayfa yapısı korunacak şekilde tercümeleri, yerleştirme işlemleri, hedeflenen dile tercümesi yapılması sonucu gerçekleşmektedir.broşür tercümesi

Broşür tercümesi, gerek bireylere gerek firmalara birçok avantaj sağlamaktadır. Günümüzde bilişimin hızla büyümesi ve e-ticaretin sağlamlığının ve etkinliğinin artmasıyla bireyler kendileri birer firma haline gelip internet üstünden satış yapabilmektedirler. Bu satışlardan kar edebilmeleri için ise, yurt dışından getirdikleri broşürlerin tercümesini yaptırarak, broşürdeki mevcut ürünlerin yurt içinde tanıtımı yaptırarak satışını gerçekleştirmesiyle mümkün olmaktadır. Özetle, kişilere girişimciliğin kapısını açmaktadır. Aynı şekilde bu durum firmalar içinde geçerlidir. Aynı işlemi yapan bir firma ürün yelpazesini genişleterek daha çok satış yapabilecektir. Bunun tam tersi durumu da mevuttur. Ürünlerini yurt dışı pazarında tanıtmak ve satışını gerçekleştirebilmek isteyen firmalar için büyük bir fırsat yaratmaktadır. Broşür tercümesinin tek faydası sadece satıcılar için değil aynı zamanda tüketiciler içinde geçerlidir. Bir ürünü sipariş etmekte olan bir tüketiciye ürünü satın almadan, ürün hakkında daha fazla bilgi edinme olanağını sunmaktadır. Aynı şekilde uluslararası dernekler ve vakıflar tarafından da tercih edildiğinden, sosyal sorumluluk projelerinin tanıtımında da etkin bir şekilde kullanılmaktadır.

Broşür tercümesi sayesinde elde edilebilecekleriniz tamamen sizin ne talep ettiğinize bağlı olarak değişmektedir. Fakat genel anlamıyla, firmalara satışlarında artış ve yeni pazar alanları, müşteriye ürünü tanıma fırsatı, bireyler için birer girişimci olma imkânı, dolaylı yoldan da olsa sosyal projelerin tanıtımı sayesinde daha iyi bir çevre yaratma imkânı verebilmektedir.

Botoks Uygulamaları

Yüzde bulunan hücrelerin zamanla yıpranması sonucunda radikal yapıların üretimini hızlandırarak yüzün kırışmasını sağlaması sonucunda yüz bölgesinin çeşitli yerlerinde kırışıklıklar meydana gelmektedir. Bu kırışıklıklara sebep olan asıl faktörler ise, sigara kullanımı, hava kirliliği, yaşlanma, güneş ışınları, stres ve bunun gibi birçok neden daha… tüm bu kırışıklıkları giderebilmek için tıptaki gelişmeler sonucunda botoks uygulamaları geliştirilmiştir. Bu botoks aslında, clostridium botulinum adı verilmiş olan bakterilerden elde edilen bir protein çeşididir. Protein olarak nitelendirilen bakterileri aslında daha önceleri göz ve de nörolojik hasta çeşitlerinde de kullanılmaktaydı.botoks

Botoks uygulama nedenleri, çeşitli kas dokularının kontrol altına alınması ve şaşılık gibi problemlerin giderilmesi içindir. Aşırı terleme ve kırışıklık gidermek için de botoks yaptırmak mümkündür. Özellikle kaş çatmaları sonucunda kaşlarda ve alındaki kasların kasılması sonucunda kaslar yüze kalıcı olarak çizgiler halinde yerleşmektedir. Bu görüntüden zamanla rahatsızlık duyan kişiler soluğu botok uygulamaları yapan kliniklerde almaktadır. Botoks acısız ve ağrısız bir tedavi olmakla beraber 18 ila 65 yaş arası herkese uygulanabilmektedir. Dileyen kişilerin tercihine göre uygulama esnasında endişeleri gidermek adına botoks uygulanacak bölgeye anestezik bir krem sürme işlemi yapılabilmektedir. Böylece korkuları gidererek yapılan işlemden daha başarılı sonuçlar elde etmek de mümkün hale gelecektir. Kozmetik alanında bazı kremlerin içeriğinde botoks etkisi olsa da botoks uygulaması kadar etkili olmayacağı gibi cilde de zararlar verebilmektedir…