Rüyada Beyaz Tavşan Görmek

Rüyada beyaz tavşan görmek gündüzün hayrına diyerek tutacağınız dileğin en kısa sürede yerine geleceğine işaret etmektedir. Yürekten inandığınız sevdiğiniz kirşlerden beklediğiniz iyiliği en kısa sürede göz aydınlığı eşliğinde alacaksınız demektir. Önemli olan kalbinizi bozmadan tuttuğunuz dileği kendinizde sır olarak gizleyebilmenizdir. Söyleme dostuna gider söyler dostuna sır sır olmaktan çıkar böylece. Rüyanızda gördüğünüz beyaz tavşan sizin en temiz ve saf duygularınız olmaktadır. rüyada beyaz tavşan görmenin anlamı, rüyada beyaz tavşan ne demek, rüyada beyaz tavşan görmek iyi miSevgi dolu kalbinizde hiç kötülük olmadığını göstermektedir. Cam saflığında duygularınız eşliğinde sevdiklerinizden göreceğiniz ilgi ruhunuzu okşayacak. Rüyada beyaz tavşan görmek maddi kazançlarınızda en kısa sürede düzelmeler görülerek borçlarınızı daha çabuk ödemenizde yardımcı olacak. İşlerinizdeki kazançlarınız daha hızlı artarak gözaydın haberi alacaksınız. Makam ve mevki değişimi bekleyenler için en kısa sürede rütbe ve terfi haberi gelecektir. Beklediği makamın sahibi olurken atlamak istediği engellerden en kolay şekilde geçmiş olacaktır. En yakınındaki kişilerden kötülük görmeyi beklerken tam tersine iyilik yapılarak daha güzel arkadaşlıklar dostluklar kurmasında etkili olacaktır. Rüyada kar beyaz tavşanların sımsıkı sarılarak yattığını görmek aile bağlarınızın bu saatten sonra daha kuvvetli ve düzenli olacağına, işaret etmektedir. Eşinizle veya yakınınızla aranızdaki kırgınlık ortadan kalkarak temiz duygularla birbirinize sarılmanıza işarettir. Özellikle rüyada dişi yavrulamış beyaz tavşan görmek nur topu gibi bir kız evladınızın veya torununuzun ya da yakınızın olacağını göstermektedir. Bu kız evlat soyunuzda olan kırgınlıkları ve dargınlıkları gelişi ile ortadan kaldıracaktır. Bütün kötü huyların ve düşüncelerin yerin altına gömülmesine ve yok olmasına vesile olacaktır. Bu tür rüyada beyaz tavşan görenlerin sabah uyandıklarında besmele çekerek ilk akıllarına gelen duayı okuyarak dileklerini akıllarına getirmek olmalıdır. Rüyada tavşan görmek gün içinde yapacağınız hey davranışın sonunda kazançlı çıkacağınızı göstermektedir. Fakat burada dikkat etmeniz gereken asla gıybet veya kıskançlık içine girmeden çevrenizle iyi bir iletişim kurmanız gerekmektedir. En küçük bir düşünce bile olsa kötü duygu uyandırmamalıdır. Sizin temiz duygularınız karşısında kötülük düşünen kişiler tavşan gibi uysallaşarak size dostça yaklaşacaklarına işaret etmektedir rüyada beyaz tavşan görmek. Rüyanızı çevrenizdekiler ile paylaşmadan önce günün belli bir bölümünü yaşamaya gayret edin.

Hamilelik Sürecinde Spor Ve Egzersiz Yapmanın Önemi

Spor gündelik hayatımızda formda ve zinde kalmak için başvurduğumuz en etkili yöntemdir. Hamilelik sürecinde de spor ve egzersizin hem vücudumuza hem bebeğimize faydası vardır. Her anne adayı gebelik sürecinde kendi sağlığına olduğundan fazla bebeğinin sağlığına dikkat eder. Bu dönemi sağlıklı ve aktif geçirebilmek için egzersiz yapmak kaçınılmazdır. Hamilelik sürecinde yapılacak aktivitelerde dikkatli olmak gerekir.. Rahat ve sağlıklı bir hamilelik süreci için spor ve egzersiz şarttır.hamilelikte spor yapma, sporun hamileler için önemi, hamileler nasıl spor yapabilirHamilelik Sürecinde Spor Yapmanın Sağladığı Faydalar

Hamilelik süreci her kadın için özeldir. Bu dönemde daha aktif olmak daha zinde kalmak ve kilo kontrolü için egzersiz yapmak kaçınılmazdır.

  • Sırt ve belde oluşacak ağrıları engeller.
  • Uyku problemlerini ortadan kaldırır.
  • Anne adayının kendini iyi hissetmesini sağlar.
  • Duruş bozukluğunu düzeltir.
  • Kramp girmesi problemini çözer.
  • Metabolizmayı kuvvetlendirir.
  • Doğum sonrası toparlanmayı kolaylaştırır.
  • Pelvis kaslarını kuvvet kazandırır ve normal doğumu destekler.
  • Hamilelik ödemini engeller.

Hamilelik Döneminde Spor Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Hamilelik öncesi aktif spor yapan anne adayları yaptıkları spora doktor kontrolü ile düzenleme getirerek devam edebilirler. Hiç spor yapmamış anne adaylarının ise gebeliğin ilk üç ayı spor yapmamaları kendi sağlıkları ve bebeğin sağlığı açısından daha doğru hareket etmiş olurlar. Gebelik döneminde yapılan spor ve egzersizler düzenli ve sürekli olmalıdır. Bir yapıp bir yapmamak sağlığa zarar verir. Spor yaparken mutlaka rahat ve havadar bir ortamda olmalı, terlemeyi önleyecek rahat, pamuklu kumaşlardan imal edilmiş giysiler seçilmeli, ayakkabılar düşmeyi önleyecek şekilde bileği desteklemelidir.

Gebelik Sürecinde Yapılması Ve Yapılmaması Gereken Sporlar

Günlük hayatta en rahat yapılan egzersiz olan yürüyüş gebelik sürecinde de en çok tercih edilen egzersizdir. Ssırt ve beli destekleyen yüzme, plates, hamile yogası ve aerobik tercih edilebilir.

Yapılması sakıncalı görülen sporlar ise; düşme riski olduğu için tempolu koşu, bisiklete ve ata binmek. Çarpma riski yüzünden voleybol ve basketbol oynamak. Karın ve kasıklara yaptığı baskı sebebiyle ağır kaldırmak ve savunma sporları da yapılmaması gereken sporlardandır. Spor yaparken ayrıca nefes ve nabız kontrol edilmeli, nabzın 140 üzerine çıkmamasına dikkat edilmelidir.

Cilt Bakımı Konusunda Bilinmesi Gerekenler

Cildimizin en hassas bölgesi göz çevresidir. Gözaltı bölgesi yaşımızı ele veren ilk yerlerdendir. Mutlaka nem takviyesi gerektirir. Genellikle içerisinde Retinol- A bulunduran göz çevresi kremleri tercih edilmelidir. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta;  kremi yüzük parmağına sürmeli, dairesel hareketler ile uygulamaya özen göstermelisiniz. Gece yatmadan önce dudaklarınızı unutmayın! Gece cilt bakımı sonrası dudaklarınızı da ihmal etmeyin. Dudaklar hava şartlarından çok çabuk etkilendiği ve kuruduğu için, muhakkak nemlendirilmelidir. Sabah yumuşak ve ışıl ışıl gözüken dudaklarla uyanmak isterseniz, gece nemlendirmeyi unutmayın. Bu sayede kullandığınız ruj daha pürüzsüz gözükecektir. Cilt bakımı sadece bu aşamalardan ibaret değildir. Kullanılan krem çeşitlerine mutlaka dikkat edilmelidir.cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenler, cilt bakının önemli noktaları, cilt bakımı yapmaUyku Düzenine Dikkat Edilmelidir

Uykudan önce saçlar toplanmalıdır. Çünkü gün boyu kirlenen ve yağlanan saçlar cildinizle temas ettikçe tahriş eder, kaşındırır ve sivilce oluşumuna neden olabilir. Kullanılan yastık düzenli olarak değiştirilmelidir. Çünkü ciltte biriken kir ve makyaj kalıntıları yastığa bulaşır ve yüzümüzü tahriş eder ayrıca kaşıntıya neden olabilir. Uyku düzenine dikkat edilmelidir. Çünkü dinlenemeyen bir cilt yorgun ve halsiz gözükür. Düzensiz uyku, cilt bozukluklarını da beraberinde getirir. El kremi kullanılmalıdır. Eller, gün içerisinde yüksek oranda nem kaybına uğrayan cilt bölgesidir. Gündüz krem kullanılmış olsanız bile, terleme veya el yıkama sonucu sürmüş olduğunuz kremler akabilmektedir. Bu sebeple geceleri yatmadan önce el kremi sürmek faydalı olacaktır.

Ayaklara, özellikle topuklara vazelin uygulanmalıdır. Çünkü vazelin cildin yumuşak ve pürüzsüz kalmasını sağlar. Unutmayınız ki, sağlıklı bir cilt önce ayaklardan başlar. Yatmadan önce dişler fırçalanmalıdır. Bu sayede ağız içinde bakteri oluşumu engellenir. Beraberinde diş ipi ile ağız bakım sularının kullanılması tavsiye edilir. Tüm bunları düzenli olarak uyguladığınızda cildiniz daha güzel olacaktır. Ayrıca kimyasal içeren malzemelerden de uzak durmanız gerekir. Doğal olan ve cilde zarar vermeyen temizleme ürünleri tercih edilmelidir. Bu konuda mutlaka özen göstermeniz gerekir. Aldığınız zaman ürünün içerisinde yer alan etken maddeleri kontrol etmeli kimyasal var ise uzak durulmalıdır.

Ovulasyon testi hakkında bilinmesi gerekenler

Ovulasyon testi genel olarak hamilelik için doğru zamanın tespiti için yapılan bir yöntemleri ifade ediyor. Belirlenen zaman içinde cinsel ilişkiye girildiğinde hamile kalma oranı en yüksek olan zaman aralığı yakalamanızda fayda vardır. Doğru zaman aralığı ise kadınların en yoğun bir şekilde ortaya koydukları yumurtlama zamanları olduğunu bilmelisiniz. Peki, yumurtlama zamanınızı nasıl ayarlarsınız gelin anlatalım. İşte bunun içinde ovulasyon testi diye de bilinen yumurtlama testi bu zamanın en uygun zaman olduğunu hamile kalmak isteyenlere bildiriliyor. Bunun için adet dönemlerinin çok iyi takip edilmiş olması gerekir. Düzenli bir adet zamanı için gerekli zaman başlangıcı 12. Gün itibari ile testlerin başlangıç anı olarak bilinir. Bu gün belirleme işlemine başlama zamanı olan 12. Gün adet başlangıcındaki sayılan ve 12. Gün olarak tespit edilen zaman olur. Bu gün itibari ile ovulasyon testine başlanması ve özellikle en yüksek olumlu sonucun elde edildiğinde ilişkiye girilmesi hamilelik için en uygun gündür. Bu konuda yapılacak uygulamada 12. Gün başlangıç kabul edilirken adet düzensizliği olmadığı düşünülerek belirlenen zaman başlangıcı olur. Düzensiz adet görme durumlarında nasıl yapılıyor gelin belirtelim. Adet düzensizliği yaşayan kişilerde yapılacak işlem ise 28 gün değil de, 25 gün de bir adet görenlerde adet başlangıcından  başlayıp 9. Gün yumurtlamam testi için başlangıç olarak kabul edilir. Genellikle yumurtlama testi olarak ta bilinen bir yöntem olarak luteinizan hormon seviyesinde ortaya çıkan yükselme oranının tespit edildiği bir yöntemdir. Bu terstin yapılması ile LH yükselmesinin tespit edilmesinin devamında 24 ve 36 saate kadar ovülasyon ortaya çıkıyor. Bu dönem itibariyle 24 veya 36 saat arasındaki ilişki yaşanması durumunda gebelik başlangıcı için en fazla ve olasılık olarak en yüksek olan dönemi belirtiyor.Ovulasyon testi nedir, Ovulasyon testi niçin yapılır, Ovulasyon testinin faydaları nelerdirOvülasyon Testi Nasıl Gerçekleşir?

Bahsettiğimiz bu test aynı gebelik testi gibi eczaneden alınıp aynı şekilde uygulanmaktadır. Bir kap içinde tutulan idrardan testin üzerine 5 damla damlatılarak 5 dakika beklenmesi gerekmektedir. aldığınız bu test çubuğunun üzerindeki test çizgisiyle oluşan çizgi aynı boyuta ulaşması durumunda en uygun gebe kalma zamanının oluştuğu belirtilir. Bu zaman içinde 24 ya da 36 saat içinde ilişkiye girilmesi hamilelik olasılığını yükseltir. Bunun tersi bir durum oluşması halinde test çizgisi hiç görünmüyorsa veya kısa boyutlu ise hamile kalma olasılığı düşüktür.