Davetiye Seçerken Bunlara Dikkat Etmelisiniz!

Davetiye seçimi fikriniz varsa keyifli olur, ancak yoksa ile biraz da kararsızsanız çok zor oluyor. Tasarımı adet bilgisi, kâğıdının türü gibi davetiye seçerken dikkat etmeniz gerekenleri bilmeniz gerekmektedir.davetiye seçiminde nelere özen gösterilmeli, davetiye nasıl seçilmeli, davetiye seçiminde önemli noktalarTasarım ile Model

Davetiye tasarımı tamamen göze hitap etmelisiniz, modeli ise sizin hayalinizi ve düğün temanızı yansıtmalıdır. Düğün davetiyesi nasıl seçilir sorusuna davetiyeniz düğününüz hakkında davetlilerinize ilk ipucunu vermektedir. Mesela bir kır düğünü yapacaksanız doğa temalı bir davetiye daha uygun olmaktadır. Bu sebeple düğün temanızı mutlaka davetiyenize yansıtmanız gerekir. Renk ile font gibi detaylarda davetiyenizin estetiğini bozmadan arzu ettiğiniz modeli seçmenizi fakat saat, davet, tarih ve yerin okunaklı düz bir yazı karakteri ile yazılmasını önerilmektedir.

Adet Bilgisinin Önemi

Davetiye adetleri seçilirken davetli sayınıza göre yani her aileye bir adet verileceğini düşünerek sayı belirlemeniz gerekir. Tabii bekâr arkadaşlarınızı hesaba katmayı unutmayınız. Kesin adede kararını sağladıktan sonra ise son dakika hatalarını ya da artışlarını göz önünde bulundurarak hesapladığınız zarf ve davetiye adedinden %10 fazladan yaptırmanız gerekmektedir.

Kâğıtların Önemi

Davetiyeyi net bir şekilde gösteren tasarımından çok kullanılan kâğıdın cinsidir. Dokulu mu, düz mü, ince mi ve ya kalın mı seçenekleri arasında tercihiniz zorlaşabilmektedir.

Nikâh ile Düğün

Ailenizin çevresi çok geniş olursa ve davetiye yetmezse minik kartlar hazırlatmalısınız. Böylelikle nikâh dışında düğüne gelen davetlilere düğün mekânı ile saatini ayrıntılarıyla belirtebilirsiniz. Bu davetiyeleri gönderirken ise hata riskini sıfıra indirmeyi sağlar ve kolay bir çözüm olmuştur. Nikâh ve düğün konusu oldukça önemlidir. Yani nikâh için ayrı düğün için ayrı davetiye bastırabilirsiniz.

Fiyatın Önemi

Davetiye seçiminizde tabi ki fiyatın önemi oldukça fazla olabilir. Ancak söylemeden geçemeyeceğimiz husus ise ilk izlenin davetlerin görselliği olmaktadır. Bu sizin düğününüzle ilgili tüm davetlilerin göreceği ilk izlenimi olmasıdır. Bu sebeple davetiye fiyatını belirleyen faktörleri bilerek seçiminizi yapın ki gerek bütçenizi önceden ayarlayın gerekse de seçiminizle mutlu olmalısınız. İstediğiniz ya da belirttiğiniz artı ya da eksilere göre fiyat artar ve ya azalmalar yaşatabilir.

Tesettür Giyimin Şartları Nelerdir?

İslam Ülkerleri arasında bulunan bir ülkede yaşıyorsanız ve bir bayansanız tesettür giyim konusunda illaki bir şeyler biliyorsunuzdur. Ancak tesettür hakkında tam olarak bilginiz yoksa ya da henüz tesettüre yeni girecekseniz yazımızı sonuna kadar okuyarak tesettür giyim tarzının şartlarını öğrenebilirsiniz.Tesettürlü giyimin şartları, tesettür giyimde giyim nasıl olmalı, tesettür giyimde uygun giyinmeTesettür demek vücut hatlarının belli olmayacağı şekilde avret yerleri de dahil olmak üzere tüm vücudu kapamak demektir. En genel şart tesettür için budur. Tesettür giyim sadece kapalı giyinmek demek değildir. Önemli olan dişiliği arka planda bırakmaktır. Örneğin; Dar pantolon giyip tüm bel altınızı kapatsanız ve başınız bağlı da olsa tesettür girmiş sayılmazsınız. Çünkü vücut hatlarınız belli olduğundan İslam şartlarına göre kapanmış sayılmazsınız.

Tüm vücut kapanmalı

Tesettür demek vücudun kapanması demek olduğundan tüm vücut kapanmalıdır. Saç kapalı olmalı, göğüs bölgesi kapalı olmalı ve bel altı da dar olmayacak şekilde örtülmelidir.

Bol giyinilmeli

Tesettür giyim son birkaç yılda biraz tuhaf bir hal almıştır. Yeni nesil tesettür giyimi sadece bedeni kapatmak olarak görmektedir. Halbuki tesettür giyim vücut hatlarını, dişiliği arka planda bırakmak için vardır. Bu sebepten dolayı tesettüre gireceğim diyorsanız mutlaka bol kıyafetler giymelisiniz.

Abartılı makyajdan uzak durulmalı

Tesettürlü bayanların da diğer bayanlar gibi hoş görünmelerinde herhangi bir sıkıntı yoktur. Ancak son birkaç yıldır tesettür giyim tarzına göre giyinmeye başlayan yeni nesil hem tesettürlü olmayı istemekte hem de makyaj yapıp modern görünmeye çalışmaktadır. Abartılı makyaj tesettür giyim tarzına göre giyinenler için uygun değildir.

Saç Ekimi Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Hayatımızın her anında kendimizi güzel ve dikkat çekici görmek için farklı arayışlar içine girmekteyiz. Kılık kıyafet tercihleri aksesuarlar takılar sürekli değişiklik göstermektedir. Aynanın karşısında kendimizi keyifli hissetmemizi sağlayabilecek unsurlardır. Kendimize yakıştırdığımız belli bir tarz oluşturunca bu böyle sürer gider. Bahsettiğimiz tüm bu kıyafet takı ve aksesuarların yanında saçlarımız ise en önemli ayrıntı ve ciddi bir aksesuar konumundadır. Saçları ile sorunu olmayan insanlar bu konuda değişik tarzlar oluşturabilir kendilerine peki ya saçları dökülenler onlar ise artık yeni gelişmeler ile saç ekimi yaptırabilmektedir. Günümüzdeki gelişmeler her alanda işimizi kolaylaştırdığı ve sağlığımızı olumlu yönde desteklediği gibi dış görünümümüze de bazı estetik destekler vermektedir. İşte bu estetiklerden bir tanesi de saç ekimidir.saç ekimi sonrası, saç ekim yaptırma, saç ekimi yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmeliSaç Ekimi Nasıl Olur Nelere Dikkat Edilmelidir?

Uzun süre saçları ile arası pekiyi olmayan birisi saç ekimi yapmaya karar verdiğinde bu kararı almadan önce iyi araştırma yapmalı ve bu konuda daha önce deneyimi olanlardan fikir almalıdır. Saç ekimi için esasen pek çok estetisyen bulunmaktadır. Daha çok özel sağlık kurumları tarafından yürütülen bu estetik yöntemi diğer operasyonlara göre biraz maliyetli olabilir. Saç ekimi yaptırmak için öncelikle saçınızın saç ekimi için uygun olması gerekir. Nedir bu uygunluk yani saçınızın tamamen kel diye tabir edilen şekilde değil seyrek olması gerekir. Seyrelmiş saçlara rahatlıkla uygulanır ve ektirilen saç asla anlaşılmaz. Bu uygulamalar pek çok büyükşehirde birden çok uzman hekim tarafından güvenle uygulanır.

Saç Ekimi Öncesi ve Sonrası

Kendiniz için güvenilir ve uygun olduğunu düşündüğünüz kurumu ve uzman doktorunuzu bulup saç ekimi gerçekleştirdikten sonra bazı hususlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Öncesinde dikkat etmenizde sizin adınıza faydalı olacak hususlar operasyondan 24 saat öncesinde sigara kullanıyorsanız sigara içmemeniz olacaktır. Yine aynı şekilde alkolden de uzak durmalısınız. Çünkü bu gibi alışkanlıklar operasyon sonrası iyileşme sürecini uzatabilmektedir. Yine kahvaltınızı yapmadan operasyona girmemeniz olmalıdır. Ekim sonrasında ise kazak tişört gibi kıyafetler yerine düğmeli önden giyilecek kıyafetler uygundur şapka ve kep kullanmak sorun olmasa da saç diplerine değmemesine dikkat edilmelidir.

Acısız Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Aynanın karşısında tadımızı kaçırabilecek konulardan biri saçlarımızın dökülerek seyreldiğini görmektir. Gerçekten bu can sıkabilecek durum genellikle erkeklerin korkulu rüyası haline dönüşmektedir. Saçlarının azaldığını fark eden kimi erkeklerin bunalıma sürüklenebildiği de belirtilen görüşler arasında yer alır. Tüm bunlardan kurtulmanın yolu saç ekimi olacaktır. Saç ekimi erkeklerin sıkça başvurduğu ve kendilerini ayna karşısında tekrar keyifli olmasını sağlayan estetik bir operasyon durumundadır. Bu estetik operasyonlar pek çok kurum ve uzman ekiplerce gerçekleştirilebilmektedir. Önceki dönemlere nazaran saç ekimi alanında ciddi ilerlemeler gerçekleşmiş ağrı ve acıdan uzak acısız saç ekimi yöntemleri de geliştirilmiştir.acısız saç ekimi, saç ekimi yaptırma, saç ekimi nasıl yapılırSaç Ekimi Yöntemleri

Acısız saç ekimlerinde yapılan uygulamalardan birisi Fut yöntemidir. Bu yöntem saçlı bölgeden cerrahi yöntem ile lokal anestezi uygulanarak örnek alınan bir operasyondur. Bu yöntem ince bir ustalık ve itina gerektiren bir uygulamadır. Saçlı bölgeye hasar vermeden saç aralarından da bu saç ekimi işlemi gerçekleştirilir. Doğal saçların uzama yönleri bakılarak ekilen saçlar tek tek doğal yönlerine gelecek şekilde uygulanmaktadır. Diğer yöntem ise estetik dünyasına 200li yılların başında girmiş olan Avusturalyalı bir doktor tarafından bulunan Fue tekniğidir. Önceki bahsettiğimiz fut yönteminden başlıca farkı ise bu yeni uygulamada cerrahi bir operasyon gerçekleşmez daha doğrusu fut yönteminde olduğu gibi kesilip dikiş atılma durumu yaşanmamaktadır. İnce bir kesi imkânı sağlayan alet ile ense tarafındaki saçlı bölgeye küçük bir kesi uygulanıp oradan küçük borucuklar sayesinde saçlı derinin altına girebilmek mümkündür. Bu yeni teknik ile daha önceki metod ile alınan örneklerden daha fazlası alınabilmektedir. Fue uygulamasında saçlarını kısa keserek dolaşan insanların dikiş izi görünmemesi için saçlarını uzatmak zorunda kaldığı yaşanmış bir durumdur. Fakat bu yeni yol ile bu gibi istenmeyen durumlara gerek kalmamış ve bu özelliği sayesinde daha çok talep görmektedir.

Sonrasında Neler Yapılmalı

Uygun tekniğe karar verdikten ve acısız işlemlerinizi bitirdikten sonra da her şeyi bitirmiş sayılmazsınız. Operasyon sonrasında bir süre daha bazı noktalara özen göstermelisiniz. Saç dipleri saç ekimi ile hassas olacağından saçlarınızın diplerine hasar verebilecek sert kıyafetlerden sakınmalı kafadan geçirmeli boğazlı giysiler yerine düğmeli ve yakasız gömlekler tercih edilmelidir.

Aldığımız eğitimin seviyesi ne durumda?

Eğitim çok eski zamanlardan süregelen günümüzde en taze haliyle karşımıza çıkmaktadır. Eğitim çok eskiye dayanması bilimin eskidiği anlamına gelmez. Çünkü bilim gün geçtikçe gelişmeye devam etmektedir. Gelişen dünyamızı belki de bilime borçluyuzdur. Özellikle de araştırmalara ve insanların çalışma gücüne bağlı olarak çalışmalar yapmak hayatımıza büyük faydalar sağlamaktadır. Bilim dünyası ilk başta üniversiteler kurularak başlamıştır. Ve genellikle Hristiyan kökenli ülkelerde bu eğitim başlamıştır. Her zaman eğitim için güzel bir şeyler yapılması için insanlar uğraş sarf ederek çevresindeki insanlara da fayda sağlamak istemişlerdir. O yüzden bilim de gelişmiş hayatımızda daha kolay bir hale gelmiştir. Araştırmaların sonucunda çok sayıda buluş ve yeni fikirler ortaya çıkmıştır. İnsanlar bunu fark ettikçe daha fazla çalışmalar yapmaya başlamışlardır.verilen eğitim seviyesi, ülkemizde verilen eğitim seviyesi, eğitim seviyesi ne durumdaEğitimin reformcusu

Şuan ki eğitim hayatımıza ünlü Amerikan filozof, psikolog ve eğitim reformcusu John Dewey‘nin sayesinde gelmiştir. Ünlü filozof çalışmaların bu şekilde olmasının faydalı olacağını düşünerek bir sistem geliştirmiştir. Bu sistem sayesinde insanlarda daha kalıcı bir eğitim olacağını düşünmüş ve böyle bir program düşünmüş. Bu ünlü filozof ve psikolog John tarafından alınan ilham sayesinde eğitimin insanların kafalarında daha kalıcı hale gelmesi büyük işler çıkmasında faydalı oluyor. Daha sonra üzerine eklenen gelişmeler sayesinde de günümüzde karşımıza çıktığı gibidir. Eğitimin bugününü anlamak için de dünü bilmek daha faydalı olacaktır. bu şekilde düşünen bireyler sonucundan da memnun kalacaklardır.

Bugün aldığımız eğitime felsefeden bakmak

İnsanlar hayatlarında büyük değişimler yaşamak için çalışma isteği duyarlar. Özellikle de günümüzde verilen eğitim insanların faaliyetleri üzerinde büyük etki sağlamaktadır. Bu uygulama şimdiye kadar yaşanan en karmaşık uygulamadır. Genel bir bakış ile baktığımızda eğitim, insanlara bir takım becerileri öğretim ve öğrenim şeklinde hayatımıza sokan durumdur. Aslına bakılırsa bilgi almayı sezgisel ve akıl işlevi şeklinde almaktayız. Bu şekil eğitimi tamamen soyut bir halden somut şekline çevirerek daha kalıcı olmasını sağlamaktayız. Aslına bakılırsa eğitimin felsefe dilinde amacı, doğası ve içeriğine ulaşmak ile ilgili alanlarla ilgilenir. Bilginin kendisinin yanı sıra zihinsel bir durum ile daha kalıcı olması şeklinde çözülmektedir.

Cep Telefonu Şarjının Çabuk Bitmesini Engelleme

Cep telefonlarımızı bir an bile olsa yanımızdan ayırmak istemeyiz. Çünkü teknolojinin gelişmesi ile bizler ona bağımlı hale geldik. Hele ki son yıllarda cep telefonlarının akıllanması ve birbirinden marifetli hale gelmeleri telefonlara karşı olan bağımlılığımızı bir hayli arttırdı. Elimizden düşürmediğimiz telefonlarımızın her birinin kendine has bazı özellikleri var ve bu özellikleri kullanmaktan zevk alıyoruz. Ancak şöyle bir sorun var; telefonlarımızı kullandığımız anlarda şarjı hiç istemediğimiz zaman bitiveriyor. Bunun önüne geçebilmek için yapılabilecek bazı şeyler vardır. Bir telefonun şarjının çabuk bitmesini engellemenin yolları şunlardır.

Gereksiz ise internet bağlantısı kapatma

İnternet bağlantısı ister mobil olsun isterse de wifi olsun telefonun şarjının çabuk tükenmesine sebep olmaktadır. Cep telefonlarımızın daha uzun süre şarjlı olarak kalması için gereksiz durumlarda internet bağlantısını kesmemiz bir çözümdür. Gerekli olan durumlarda zaten birkaç basit hareket ile internet bağlantısının kurulması mümkündür.Cep telefonunun şarjını koruma, telefonun şarjını bitiren şeyler, telefonun şarjının bitmemesiEkran parlaklığını kısabiliriz

Ekranın aşırı parlak olması demek şarj süresinin buna orantılı olarak daha çabuk bitmesi demektir. Telefonların ekranlarının parlaklık düzeyi arttıkça harcanan aydınlatma enerjisi arttığından bataryanın gücünün azalması da o oranda yüksek olur. Ekranda yazılanları görebiliyor ve rahatsız olmuyorsanız düşürebildiğiniz kadar ekran parlaklığını düşürmelisiniz.

Uzun telefon konuşmalarından kaçınmak da bir çözüm

Telefonun asıl amacı her ne kadar konuşmak olsa da gereksiz konuşmalardan kaçınmak şarjı koruyacaktır. İnternet kullanımı o an sizin için çok daha önemli ise yaptığınız telefon görüşmelerini kısa tutun. Böylece telefonun iletişim kurarken sarf edeceği enerjiyi bataryanızda saklayabilirsiniz. Ne kadar az konuşursanız o kadar fazla enerji bataryanızda kalacaktır.

Ses seviyesini düşürme

Cep telefonlarının şarjını bitiren bir diğer şey de ses seviyesidir. Müzik dinlemeyi ya da video izlemeyi telefonunuzda yapıyorsanız bu esnada sesi biraz kısık bir seviyeye getirirseniz daha az batarya tüketiminde bulunabilirsiniz. Ses seviyesi arttıkça telefonun harcayacağı enerji de artacaktır.

Otopark Otomasyonu Nedir?

Otopark otomasyonu, otoparklarda kullanılması amacıyla hazırlanan yazılımlardır. Bu yazılımlar otoparklara kaç adet araç girdiğini, yeterli kapasite olup olmadığını anlayabilmek amacıyla kullanılmaktadır. Otopark otomasyonu, otopark antenleri aracılığıyla kullanılmaktadır. Bu otomasyon sistemleri genellikle internete bağlı olarak çalışmaktadır. Ancak sistemin çevrimdışı olarak da çalıştığı bilinmektedir. Son yıllarda wi-fi, 3G ile kullanılan sistemler de piyasaya sürülmüştür. Otopark otomasyonu sisteminin kullanım amacı aslında bilgisayarın daha güvenilir bilgi vermesidir, yani insanların hata yapma riskine karşı bilgisayar elbette daha cazip bir tercihtir.otopark otomasyonu kullanımı, otomasyon sistemlerinin kullanım alanı, otomasyon sistemlerinin otoparklarda kullanımıOtopark otomasyonu programıyla yapılabilecek işlemleri şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Bir araç, otoparka park edildiği takdirde bu işlemin ücretlendirilmesini ve kontrolünü ve takip edilmesini sağlar.
  • Resmî bir kurum ya da özel bir şirketin otoparkına habersizce park edilmesini engeller, ayrıca dışarıdan gelen araçlardan gelir elde edilmesini sağlar.
  • Araç plakalarına işlenen ücretlerin hesabını yapar ve hesap takibi yaparak ücretin ödenmesi işlemini garantiye alır.
  • Araçların fazla yakıt sarfiyatı yapmasını engeller. Şöyle ki araçların park etmek için yer aramasına gerek kalmaz ve aracın park edildiği yerden çıkmasını kolaylaştırır. Yakıt tasarrufun yanı sıra zamandan da tasarruf edilmesini sağlar.
  • Şehirdeki trafik yoğunluğunun önlenmesine olanak sağlar.
  • Otopark otomasyonu programı sayesinde gasp ve araç hırsızlığı gibi can sıkıcı durumlardan da kurtulmak mümkündür.
  • Otomasyon programı bu özelliklerinin yanı sıra bu işi profesyonel olarak yapanlar dışında gayri resmi olarak bu işi yapanların önüne geçer.