Bebekleri Yıkamanın Kolay Yolları

Bebeklerinizi yıkamak ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız bugün ele aldığımız konu sayesinde bu sorununuzu bir adım gerinizde bırakabilirsiniz. Bebekleri yıkamak ilk kez anne olan kişiler için oldukça zor bir şeydir. Hele ki bir de aile büyüğü ya da komşu da olsa bebek yıkamayı bilen bir büyük yoksa durum bir hayli vahimdir. Ancak o kadar da çok telaş edilecek bir şey aslında yoktur. Çünkü temel anlamda bir şeyler öğrenirseniz zaten birkaç defa çocuğunuzu yıkayınca deneyim kazanırsınız. Sizlere tavsiye edebileceğimiz birkaç pratik bebek yıkama tüyosunu hemen aşağıda veriyoruz. Buyurun;Bebek yıkamanın yolları, bebekler nasıl yıkanır, bebek yıkarken nelere dikkat edilmeliBebek Yıkama Leğenlerinden Satın Alın

Bebekleri tutarken dahi ödü patlayan anneler için bebek yıkamayı çok kolay bir hale getiren fileli bebek yıkama leğenleri bulunmaktadır. Çok uygun fiyatlara satın alabileceğiniz bebek yıkama leğenleri sayesinde tek başınıza dahi olsalar kolayca bebeğinizi yıkayabilirsiniz. Satın alacağınız fileli bebek yıkama leğeninin filesini üstüne geçirin ve bebeğinizi sırt üstü bu fileye yatırın. Ayrı bir kapta ılık su hazırlayın. Önce bebeğinizin vücudunu yıkamalı sonrasında ise başını yıkamalısınız. Bebeğinizin vücudunu da başını da yıkarken suyu doğrudan onun tenine değil de önce kendi elinize dökün ve eliniz ile onun vücudu üzerinde gezdirin. Başını yıkarken bebeğinizin alnından başlayıp başının gerisine doğru su dökün. Böylece gözlerine şampuan kaçmasını önleyebilirsiniz.

Baş Yıkama Aparatı Satın Alabilirsiniz

Bebeklerini yıkarken annelerin en çok çekindiği şey bebeklerinin gözüne su ve sabun kaçmasıdır. Bunu görmüş olan üreticiler hemen duruma müdahale etmiş ve bebek banyo başlığı üretmişlerdir. Bir nevi şapkaya benzeyen bebek başlıkları alından aşağıya doğru su akmasını engellemektedir. Başlığı taktığınız bebeğinizin açıkta kalan saçını içiniz rahat bir şekilde yıkayabilirsiniz.

Bebekler İçin Üretilmiş Ürünleri Tercih Edin

Banyo ettirdiğiniz sırada bebeğinizin gözünün yanmasını ya da şampuan ve sabuna karşı alerji göstermesini istemiyorsanız bebekler için üretilmiş olan özel ürünleri kullanın. Bebek tenine uygun olarak üretilen ürünler zararlı kimyasallardan vb. arındırılmış oldukları için içiniz rahat olabilir.

Bitter Çikolatanın Faydaları Nelerdir?

Çikolata, kakao ağaçlarında bulunan kakao çekirdeklerinden yapılıyor. Bu çekirdeklerin criollo, trinitario ile forastero adlarında üç farklı tipi bulunmaktadır. En fazla üretileni forasterodur. Çekirdekler ezilerek açık havada yedi gün süreyle fermente edilmektedir. Fermente edilmesinin ardından, bir yedi gün de güneş altında bırakılır ve kurumaları sağlanıyor. Ardından, 350 santigrat derecelik iç ısıya sahip büyük davullarda kavrulmaktadır. Sonrasında, çekirdeklerin kabukları çıkarılıp içindeki kahve ısıtılır ve kakao yağının içerisine konarak eritilmektedir. Erime sonrasında, altta kalan kısma çikolata likörü denmektedir. Bitter çikolata, bu likörün şeker ile kakao yağının birleşiminden elde edilmektedir. En fazla %18 oranında kakao yağı içerir. Çikolata, içeriğinde yağ, azot, lif ile yararlı mineraller barındırıyor.bitter çikolatanın faydaları, bitter çikolatanın yararları, bitter çikolata yemenin yararlarıBitter çikolatanın faydalarını kanıtlayan araştırmalar ise;

  • Evet biliyoruz, çikolatayı yıllarca abur cubur olarak nitelendirdiniz. Tatlı krizlerine girdiğinizde ilk ona sarıldınız ve bunu çevrenizden büyük bir günah gibi saklandı. Size iyi bir haberimiz bulunuyor, artık çikolatayla sağlıklı bir ilişki kurabilir ve tadına pişmanlık duymadan varılabilir. Çünkü doktorlar ile beslenme uzmanlarının yapmış olduğu sayısız şekilde araştırma belirtiyor ki, bitter çikolata aslında gerçekten faydalı bir gıda, tabii abartmadan yenmesi koşuluyla geçerlidir.
  • Kalp sağlığı haricinde bitter çikolatanın diyabetik hastalıklara karşı da koruma sağladığı belirlenmiştir. Çikolatada bulunan antioksidanlar vücudun insülini daha etkim biçimde kullanarak kan şekerini kontrol etmesini sağlamaktadır.
  • Bitter çikolata, vücudu kalp krizi ile inmeye karşı da korumaktadır. 2012 senesinde Avustralya’da yapılmış olan bir araştırmaya göre kalp hastaları her gün bitter çikolata tüketerek kardiyovasküler hastalıklardan korunabilir. 8 yıl boyunca 20.000 kişi üzerinde yapılan bir başka araştırmaya göreyse, her gün bir küçük parça bitter çikolata yiyen insanların kalp krizi ve inme geçirme olasılığı, yemeyenlere göre yaklaşık %39 daha azdır.
  • Antioksidanlarla birlikte, bitter çikolata yapısında faydalı yağlar da barındırmaktadır. Mesela, kakao yağı, bir doymamış yağ çeşidi olarak kalp ve kolesterole iyi gelir. Fakat çikolatada bulunan doymuş yağların bile bir zararı yoktur.
  • Bir diğer araştırma ise, bitter çikolatanın flanovol sayesinde beyne giden kanı güçlendirip algıda kıvraklık ve kavramayı artırdığını kanıtlamıştır

Uygulamada yapılan makyaj hataları nelerdir?

Her ne kadar da genel olarak bayanların tercihlerinden olsa da artık günümüzde bakımlı erkeklerin de tercih ettiği makyaj uygulamaları, profesyonel ya da kendi imkânlarınız ile gerçekleştirilebilir. Profesyonel makyaj uygulamaları, kuaförler, güzellik merkezleri ve ya diğer mekânlarda gerçekleştiriliyor. Eğer ki, kendi imkânlarınız ile makyaj uygulaması yapmak isterseniz bu konuda bazı hususlara dikkat etmek ve hatalardan kaçınmak sizler için faydalı olacaktır. Genel olarak ise günümüzde yapılan makyaj hataları aşağıda ki gibi ve bunlara dikkat ederek daha doğru uygulamalar gerçekleştirilebilirsiniz.makyaj hataları nelerdir, uygulamadaki makyaj hataları, makyajda yapılan hatalarMakyaj hatalarına dikkat edin!

  • Baz kullanmamak aslında yapılan en büyük hatalar arasında yer almaktadır. Aslında baz kullanımı makyajın kalıcı hale gelmesi ile tanımlanmaktadır. Fakat yalnızca görevi bu olmazken, kullanılan tonların kendini daha iyi göstermesine de yardımcı olur. Baz kullanmadığınız durumlarda makyaj tonları yeterince kendini gösteremez.
  • Fondöten ile kapatıcı kullanım aşaması
    • Aslında yapılan diğer bir hata ise, fondötenden önce kapatıcı kullanılmasıdır. Bu durumda maalesef cilt lekeleri için daha fazla kapatıcı kullanmak gerekir. Bunun için ilk olarak fondöten kullanılmalı ve bunun sonrasında kapatıcı ile son rötuşlar yapmalısınız.
  • Fondöten tonunda yanlış seçimin yapılması
    • Bu ton tercih edilirken daha koyu tonlardan kaçınmak gerekir. Çünkü bu uygulama yüz ve çevresine uygulanacağından dolayı doğal ten renginizden uzaklaşmasına sebep olur. Böylelikle de bariz bir fark sizlerin tuhaf bir görünüme kavuşmasına yardımcıdır. Bu da elbette ki istenmeyen bir durumdur. Bunun için ton seçimi ten renginize yakın yapılması gerekir.
  • Allık seçimlerine dikkat edin!
    • Yanaklara pembelik vermek adına kullanılan allıklar, tenine uygun bir şekilde tercih etmelisiniz. Bu seçim için, tercih edilen tonlarda; şeftali ile pembe bulunur.
  • Eye- lineer kullanımı
    • Gözlerinizi daha iyi ve farklı görülmesinde etkili olan eye- liner doğru kullanımda bu etkiyi oluşturur. Genel olarak siyah kullanılan eye- liner gündüz vakitlerinde çok aşırı dikkat çekeceğinden dolayı pek tercih edilmemektedir. Bunun için gündüz vakitlerinde kahve ve bakır tonlarında kullanmak tavsiyeler arasında yer alır.
  • Fondöten ile allık sonrası bazı bayanlar pudra kullanmaya gerek duymadığını söyleniyor. Ancak daha kusursuz bir görünüm için pudra kullanımı gerekiyor diyebiliriz.

Çalışan Hamileler için Kahvaltının Önemi

Kahvaltı sağlıklı bir gün geçirmek için çok önemli bir konudur. Kahvaltısını düzenli yapan bir kişi gün boyunca kahvaltı yapmayan insanlara göre çok daha enerjik ve zinde olur. Özellikle de hamile kadınlarda kahvaltı çok daha önem arz eder. Fakat maalesef çalışan kadınlar kahvaltılarını nasıl aksatıyorlar ise, hamile çalışan kadınlarda kahvaltısını aksatıyor. Hamile anneler bebek gelişimi için ve anne adayının da kendini daha enerjik hissetmesi için kahvaltı yapması ve atlamaması gerekiyor. Çalışan kadınlar erken saatlerde evden çıktıkları için vakitsizlikten kahvaltılarını ertelemekte ve iş yerinde de en önemli öğün olan kahvaltıyı aksatmayınız. Çoğu uzman hamile kadınların kahvaltı yapmamaları durumunda hamilelik süreçlerinde sıkıntılı günler geçirdiklerini savunuyorlar.çalışan hamileler için kahvaltı, kahvaltının önemi nedir, hamileler için kahvaltının önemiSabahları kahvaltı uykudan daha önemli!

Kahvaltı kadar tabii ki de uyku da önemli ve özellikle hamile kadınların da uykularını almaları oldukça önem taşır. Sabahları kahvaltı yapmak 15 ile 20 dakikalık uykudan çok daha önemli bir konudur. Hamile olan anne adaylarının sabah uykularından birkaç dakika daha erken kalkarak kahvaltı hazırlamaları çok önem taşır. Kahvaltı kadar gün içerisinde öğün atlamamalısınız. Kahvaltı yapıldığında ve öğün atlanmadığında çok daha enerjik gün yaşanmaktadır. Böyle olduğunda ise bebek gelişimi çok daha sağlıklı şekilde devam eder. Genel olarak sadece Pazar günleri sağlıklı kahvaltı yapılır. Tek bir gün sağlıklı kahvaltı yapılması bebek gelişimi ve hamile annenin sağlığı için yeterli olmaz.

Kahvaltı öğünü atlandığında ne olabilir?

Kahvaltı öğünü atlanmaması gereken en önemli öğünlerdendir. Hiçbir insanın kahvaltısını geçiştirmemesi gerekiyor. Kilo vermek isteyen insanlar dahi kahvaltı öğünleri çok daha ciddi yapması lazımdır. Özellikle de söz konusu insan hamile ise yediklerine çok daha fazla dikkat etmesi gerekir. Bu şekilde hareket edildiğinde diğer öğünlerde yüklenme olmaz. Gerek sağlıksız kilo almanın önüne geçilir gerekse de bebek gelişimi daha sağlıklı gerçekleşmektedir. Tüm bunlar göz önüne alındığında her insanın özellikle de hamile kadınların her öğününe özellikle de kahvaltılarına çok dikkat edilmesi gerekir. Kahvaltı için çalışan hamile kadınların biraz daha erken kalması ve kahvaltılarını yaptıktan sonra evden çıkmaları önemli bir konudur. Aksi halde iş yerinde yapılan hafif kahvaltılar kahvaltı olarak sayılmaz.

Ev Temizliği İçin Pratik Öneriler

Günlük yaşantımız içerisinde biz kadınların en büyük kâbusu çıkmayan lekeler parlamayan ahşaplar artık sorun olmaktan çıkıyor. Her geçen gün daha büyük kolaylıklarla pratik deneyimini paylaşan kadınlar sayesinde ev hayatı kâbus olmaktan çıkmaktadır. Özellikle de çalışan kadınlar için ev temizliğinde pratik bilgiler çok önem arz ediyor. Lekelerden çabucak kurtulmak için onca masrafa girerek bir yenisini almaktan sizleri kurtarmaktadır.ev temizliğinin pratik yönleri, ev temizliğinde pratiklik, ev temizliği pratik önerileriEv temizliğine Kısa Çözüm Önerileri

  • Beyaz Danteller: Dantellerin çok daha beyaz görünebilmesi için ütülemeden önce kaynamış süte batırıp ütüleyiniz.
  • Duvar kâğıdı lekeleri: Bilhassa da çocuklu evlerin kâbusu kurşun kalem, parmak izi ile lekelerin deterjanla silinmesi çok büyük hatalardandır. Bu lekeleri bir silgi yardımıyla kolaylıkla çıkarılabilir.
  • Küllük Temizliği: Sigara külünden sararan kül tabaklarını limon suyuyla ovalayın ve daha da inatçı bir leke gözlemliyorsanız limon suyuna tuz ilave ederek ev temizliğinde fark yaratan çözümler elde edilebilir.
  • Cam lekeleri: Orlon bez üzerine krem deterjan dökerek temizlemelisiniz. Özellikle ışıl ışıl camları elde etmek istiyorsanız temizlik suyu içine bir tutam tuz ilave edilmeli.
  • Kapı ve çerçeve temizliği: Çiğ patatesi ortadan ikiye bölerek lekeli bölgeye hafifçe uygulayın ahşap eski haline kolaylıkla döner. Tahta temizliğinde iki çorba kaşığı çayı kaynar su içine atın soğuduktan sonra renkli kapı ya da tahta eşyayı bu su ile yıkayın yumuşak bir bezle kurutunuz.
  • Etiket izlerinden kurtulmak için ise; etiket üzerine biraz yağ sürülmelidir. Ya da fön makinesini etiket üzerine tutun sıcak hava etiketi kolaylıkla çıkar.
  • Fırın temizliği: Akşamdan amonyağı sıcak suyla doldurarak fırın içine koyarak sabah kapağı bir süre açık tuttuktan sonra sünger yardımıyla siliniz.
  • Ütü temizliği: Bir parça pamuğu sirkeye batırın yavaşça ovunuz. Özellikle ütü sıcakken bir iki damla zeytinyağı damlatılmış nemli bezle siliniz.
  • Perde ve ya tüllerin ilk günkü beyazlığına geri dönmesi için yıkama suyu içerisine iki yemek kaşığı toz şeker ekleyin. Beyazlıkları gözlerinizi kamaştıracağına eminiz.

Tansiyon Düşmesinin Nedenleri?

Düşük tansiyonunuzu, yüksek tansiyonunuzla kıyasladığımız zaman daha az tehlike oluşturur, ancak bazı kişilerde ise; baş dönmesi, gözlerin kararması ile hatta bayılmaya yol açtığı için nedenleri araştırılması gerekir. Tansiyon ve yetersiz beslenmeden kullandığınız ilaçların yan etkisine kadar pek çok farklı nedenden dolayı düşebiliyor. Sıcaklık, az su tüketimi gibi gündelik durumlara bağlı tansiyon düşüklüğü geçici bir durumdur. Fakat tansiyon düşüklüğü nedeniyle sürekli problem yaşıyorsanız mutlaka bir doktora görünmelisiniz ve bunun altında yatan nedenin ne olduğunu öğrenmeniz gerekir.

Susuzluk: Susuzluk ani tansiyon düşmesinin temel nedenlerindendir. Vücudun terle attığı su miktarından daha az su tüketilmesi susuzluğa neden oluyor. Bu durum havaların sıcak olduğu ve terle birlikte normalden daha fazla su kaybedilen yaz aylarında daha sık görülmektedir. Bunun yanı sıra kardiyo egzersizleri ya da ağır fiziksel aktiviteler sırasında susuzluk riski yükselir. Ayrıca ateşli hastalıklar, ishal ile kusma da susuzluğa yol açabiliyor.tansiyon niye düşer, tansiyon düşmesinin sebepleri, tansiyon düşmesine çözümHamilelik: Hamilelik sürecinde hızla genişleyen dolaşım sistemi tansiyonun düşmesine neden olur. Özellikle de hamileliğin ilk 24 haftasında bu oldukça normal bir durumlardandır ve tansiyon genellikle doğumdan sonra gebelik öncesi düzeyine geri dönmektedir.

Kalp Sorunları: Anormal derecede yavaş kalp hızı, kalp yetmezliği, kalp krizi ve kalp kapakçığı sorunları düşük tansiyona neden olabiliyor. Bu rahatsızlıklar damarlara kan pompalayan kalbin fonksiyonlarını tam olarak yerine getirememesi nedeniyle kan basıncının düşmesine yol açmaktadır.

Endokrin Sorunları Zemin Hazırlar: Düşük kan şekeri, Adrenal problemi, tiroit rahatsızlıkları ve bazı durumlarda diyabet tansiyon düşüklüğüne neden olabiliyor. Vücudun hormon üretimini etkileyen tüm rahatsızlıklar düşük tansiyon nedenleri arasında yer alır.

Şiddetli Enfeksiyon Olanak Tanır: Septik şok enfeksiyona sebep olan bakterinin enfekte etmiş olduğu bölgeyi terk ederek kana karışması ile ortaya çıkmaktadır. Damarlara giren bakteri burada bir toksin üreterek kan basıncının hayati risk yaratacak kadar düşmesine yol açabiliyor.

Alerjik Reaksiyon: Vücutta şiddetli tepkimeye yol açan alerjiler kişinin anafilaktik şok geçirmesine neden olur. Alerjinin neden olduğu nefes alırken zorlanma, boğazın şişmesi ve kaşıntı gibi belirtilere ek olarak tansiyonu düşürebilir.