Kol Altında Ağrı Nedenleri

Koltuk altında yaşanan ağrının nedeni birçok farklı sağlık koşuluna bağlı olabiliyor. Bu bölgede yaşanan ağrıların başlıca nedenleri ise; şişen lenf düğümleri, kistler ile bakteriyel enfeksiyonlara bağlıdır. Özellikle koltuk altında bulunan kaslar, sinirler, kemik ile damarlarda yaşanan sorunlar hafif veya şiddetli ağrılara yol açabilir. Sinir sistemini etkileyen hastalıklar, kol altında ağrı olarak kendini belli eder. Yaralanma ile darbelere bağlı ağrılar, eğer çok şiddetli değilse, ağrı kesici ve dinlenme ile tedavi edilebilir, fakat koltuk altı ağrısına neden olan bazı hastalıkların tedavisi için uzman yardımı almak gerekir. Son derece hassas olan ve kolayca şişebilen lenf bezleri koltuk altı ağrısının başlıca nedeni olarak gösterilir. Erkeklerde yalnızca koltuk altında, kadınlarda ise koltuk altı ve meme çevresinde bulunan lenf düğümlerinin şişmesi genel olarak ciddi bir rahatsızlığa işaret etmemektedirler. Fakat lenf şişliği sık sık oluşuyorsa ve ya şişlik uzun bir süre devam ediyorsa altında yatan nedenin belirlenmesi için doktor kontrolü gerekebiliyor. Geçmeyen lenf bezi şişliği bazı durumlarda ise ciddi bir viral enfeksiyon ve ya kanserin belirtisi olarak meydana gelir.kol altında hissedilen ağrı, kol atı ağrısı, kol altı niye ağrırGrip ve nezle gibi hastalıklar tüm vücutta kırıklığa neden olabileceği gibi koltuk altında da ağrıya yol açar. Üst solunum yolunu etkileyen bu hastalıklar, bağışıklık sistemini zayıflatırak halsizliğe neden olmaktadır. Hastalık sırasında bol bol dinlenmek ve virüslere karşı vücudun direncini arttırmak için C vitamini tüketilmeli, hastalığın ve koltuk altında yaşanan ağrıların daha kısa sürede geçmesini sağlar. Koltuk altında kolayca oluşabilen kistler bu bölgede yaşanan ağrıların en çok görülen nedenleri arasında yer alıyor. Nemli, sıcak, güneş ışığı görmeyen ve ya toksinlerin önemli bir kısmının vücuttan atıldığı koltuk altında oluşan kistler doktor tarafından muayene edilmesi gerekir. Çoğunlukla muayenehanede küçük bir cerrahi operasyonla alınabilen bu kistler nadir olmakla beraber kanserin bir belirtisi olarak oluşur. Kolda ya da koltuk altında bulunan kasların zedelenmesi, ters bir harekete maruz kalması, gerilmesi ve zorlanması koltuk altında geçici ağrılara yol açar. Kasın zorlandığı durumlarda ağırlık kaldırmak ve ya bu bölgeyi hareket ettirmek ağrıların şiddetlenmesine neden olacaktır.

Ağız Bakımında Dil Temizliğinin Önemi Nedir?

Ağız bakımı denilince ilk olarak aklımıza diş bakımı ile diş temizliği geliyor. Fakat diş ile beraber dilin temizliği de oldukça önemli bir konudur. Bu sebeple ağız bakımı denilince sadece diş bakımı değil, dil bakımı ve dil temizliği de düşünülmesi gerekir. Dil mikroorganizmaların üremesi için oldukça iyi bir bir yerdir. Özellikle de oksijensiz ortamda üreyen mikroorganizmalar için dil gayet iyi bir ortam diyebiliriz. Temizliği yapılmadığı takdirde alınan gıdalardan kalan parçalar ile beslenen bakteriler kısa sürede üremekte ve sonrasında değişik sorunlara neden olabiliyor. Bu nedenle ağız temizliği bir bütün olarak düşünülmeli ve diş, diş eti ile dil hep beraber uygun şekilde temizlenmesi gerekir.ağız bakımı yapımı, ağız bakımında dil temizliği, dil temizliğinin  önemiDil temizliği özellikle de ağız kokusunun giderilmesi için önem taşır. Ağız kokusunun sebeplerinden birisi dilin yeterince temizlenmemesi ve ya dil bakımına özen gösterilmemesinden kaynaklanıyor. Bunda dilde üreyen bakteriler önemli rol oynar. Eğer ki, dil bakımı ve temizliği yapılmazsa dil mikroorganizmaların yani bakterilerin üremesi için uygun bir ortam haline gelir. Bu ortamda üreyen bakteriler ağız kokusuna sebebiyet veriyor. Dil temizliğinin en büyük önemidir. Yani ağız kokusunun önlenmesi için dil temizliği gerekmektedir. Dil temizliği özellikle diş ve diş etlerinin de sağlığı için önemli bir konudur. Çünkü hepsi ağız içerisinde yer alır. Birisinin yeterince temizlenmemiş olması demek; diğerlerini tehdit edebilir. Dil yeterince temizlenmez ise, dilde bulunan ve üreyen bakteriler dişlere ve diş etlerine yerleşecek ve bir süre sonra diş ve diş etlerinin tahrip etmeye başlar. Özellikle de dil yarığı fazla olan kişiler dil temizliğine daha fazla önem göstermesi gerekiyor. Çünkü bu yarıklarda mikroorganizmaların üreme olasılığı çok daha fazla olur. Dil temizliği yeterince yapılmadığı takdirde ağızda acı tat hissedilmesi olasılığı da artar. Dilde biriken bakteriler ağız kokusu ile beraber ağızda acı hissede neden olabilir. Dil temizliğinin diğer bir önemidir. Yine dil temizlenmediği zaman; burun, sinüs ile boğaz problemlerine de neden olabilir. Özellikle de, boğaz iltihabı gibi sorunlar dil temizliği yapılmadığında daha fazla görülebilir. Dil bakımı özellikle ağız kokusunun önlenmesi için gereklidir.

Kredi Kartının Avantajları

Artık yaşı tutan hemen herkes kredi kartı kullanmaktadır.  Hatta hatırı sayılır bir çoğunluk nakit paradan çok kredi kartı kullanmayı tercih etmektedir. Herkesin kendine göre geçerli sebepleri var.  Bu sebepler doğrultusunda kimi cüzdanında birden fazla kredi kartı taşıyor. Uzun zamandır,  kapımıza gelen alışverişlerimizde dahi görevli POS cihazını yanında getirmeyi ihmal etmiyor. Kredi kartının avantajları konusunda en önemli faktör dikkatli bir şekilde kullanılmasıdır eğer kredi kartı kullanımına dikkat gösterirseniz bu şekilde kredi kartının herhangi bir olumsuz tarafını yaşamazsınız.kredi kartı kullanımı, kredi kartının sağladığı avantajlar, kredi kartının iyi yönleri

Kredi Kartı Hayatımızı Nasıl Kolaylaştırıyor?

İhtiyacımız olan ancak aylık bütçemizin sınırlarını aşan alacaklarımız söz konusu olduğunda kredi kartı taksit seçeneğiyle günü kurtarıyor. Dönem dönem kurumların bankalarla çeşitli kampanyalara girişmesiyle taksit seçeneği olduğundan daha avantajlı hale de gelmekte. Elektronik eşyalarda, beyaz eşyalarda taksit imkânı olmamasına rağmen bankalar ödeme sonrası tüketiciye taksit imkânı sağlamaktadır. Nakit taşıma zorunluluğundan kurtararak cebimizde de yerden kazanarak bir kolaylık daha sağlıyor. Günlük yaşamın yoğunluğu ve iş hayatının stresinden ötürü faturaları ödemeyi unutabiliyoruz. Ya da özel bir zaman ayırmamız mümkün olmayabiliyor. Kredi kartıyla otomatik ödemeye alarak oluşabilecek gereksiz sorunlardan kurtulup, vakitten kazanmış oluyoruz. Ayrıca fatura ödemeleriniz için dahi taksitlendirme yapabilirsiniz. İnternet yaşamımızın büyük bir parçası haline geldi. Çeşitli indirim ve kampanyalarıyla tüketiciye cazip gelen internetten alışveriş de öyle. Kredi kartıyla internetten alışveriş kolaylaşıyor.

Diyelim ki bir ürün aldık ve öngöremediğimiz bir sorun çıktı. Alışverişin üzerinden zaman geçtiği için de faturasını da bulamıyoruz. Kredi kartı ekstresi, tüm harcamalarımıza istediğimiz zaman ulaşmamızı sağladığı için faturayı kaybetmenin sıkıntılarından da kurtulmuş oluyoruz. Acil nakit paraya ihtiyaç duyduğumuzda eğer yakınlarımızda ATM varsa kredi kartı nakit avans da sağlamaktadır. Kredi kartında bilinçli kullanım çok önemlidir. Ev alırken, yeni bir iş kurarken, hayatımızda önemli yenilikler yaparken kredi ihtiyacı gündeme gelebiliyor. Ancak bankalardan kredi alabilmenin de belli koşulları var. Kredi puanınızın yüksek olması mühimdir. Doğru kredi kartı kullanımı kredibilitenizi arttırır. Kredi kartları sayesinde çeşitli kampanyalardan da faydalanabilirsiniz. Bu kampanyaların kimi size özel düzenlenir. Mesela harcadıkça bir yandan kartınızda belli oranlarda birikim sağlayabilirsiniz.

Ayak Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Ayakların Yıkanması

Ayaklarınızı her gün özellikle akşam yatmadan mutlaka yıkamalısınız. Bütün gün boyunca ayaklarınıza binen yorgunluğu almaya ve özellikle yaz aylarında artan ayak terlemesi ile ortaya çıkan ayak kokusunu ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Yıkama sonrası süreceğiniz nemlendirici kremler sayesinde yumuşacık ayaklara sahip olursunuz. Özellikle de topuklar çabuk zarar görür ve hemen çatladığı için ayak bakım kremlerini topuğunuza kalın bir tabaka şeklinde uygulayabilirsiniz Kremin etrafa bulaşmaması için en azından krem emilene kadar ince bir pamuklu çorap giyin.

Ayak Masajı

Gün sonunda ayaklar çoğu zaman fazlasıyla yoruluyor. Bundan dolayı taban bölgesi ağrıyabilir ve yere basmakta zorluk çektiğiniz anlar vardır. Bu gibi durumlarda evde yapabileceğiniz en güzel şey, ayak masajı yapılmasıdır. Ayak tabanında bulunan sayısız sinir ucu sayesinde masaj yapıldığında sadece ayak değil, tüm vücut gevşeyerek rahatlayacaktır. Bunun yanı sıra ayak bileğinden dize kadar yapılan masaj da kan dolaşımını hızlandıracak ve ayakta oluşan şişlikleri azaltır.ayak bakımı nasıl olur, ayak bakımı yapma, yak bakımının önemli noktaları

Nasırlar

Ayağın özellikle daha fazla sürtünmeye maruz kalan bölgelerde deri kendini korumak için kalınlaşarak nasır oluşumuna yol açıyor. Bu nasırların oluşmaması için ayaklarınızı 20-30 dakika sıcak suda bekletin ve sonrasında ise ponza taşıyla derinin kalınlaştığı bölgeleri çok fazla bastırmadan temizleyiniz. Her duşa girdiğinizde düzenli olarak yapacağınız bu uygulama ile ayaklarınızı ölü derilerden arındırıp, temiz bir görünüme ulaşırsınız.

Ayakkabı Seçimi

Rahat ayakkabıları tercih ediniz. Yanlış ayakkabı tercihleri, ayak sağlığını ciddi olarak tehdit eder. Uzun süre giyinilen düz tabanlı sandalet ve ya babetler tabanda düzleşmeye yol açarak bel sakatlıklarına kadar uzanan rahatsızlıklara neden ollabiliyor. Ayağı sıkan ayakkabılar ise nasır ile batık oluşumunu hızlandırıyor. Sürekli yüksek topuklu ayakkabı giyilmesi de vücut duruşunu değiştireceği gibi, ayak kemiklerine de zarar vermektedir. Ayak numarası belirlenmeli ve ayağa ne büyük ne de küçük gelen ayakkabılar alınması gerekir. Ayakkabı seçiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise ayakkabıda kullanılan malzemedir. Sentetik ürünlerden kaçınıp, deri ve pamuk gibi ayağa zarar vermeyecek ve koku oluşumuna yol açmayacak ürünler tercih etmelisiniz.

Doğal Saç Maskeleri İle Güçlü Saçlara Kavuşun

Kuru Saçlar İçin Zeytinyağlı Saç Maskesi: Zeytinyağı kuru saçlar için hazırlaması ve ya uygulaması en kolay maskelerdendir. Saçınızın uzunluğuna göre yani, orta uzunlukta saçlar için 4-5 yemek kaşığı yeterli olur, zeytinyağını kısık ateşte ılıtınız. Kök ve uçlara yoğunlaşarak tüm saçınıza eşit miktarda sürün ve parmak uçlarınızla saç derinize masaj yapınız. Yağı yaymak için deniş dişli bir tarak kullanılabilir. Normal saçlar için maskenin yarım saat kalması yeterli olacaktır ancak eğer saçlarınız çok yıprandıysa bir bone takarak gece boyunca bekletiniz.doğal saç maskeleri, saç bakımı için maskeler, güçlü saçlar için doğal saç maskeleriKuru Saçlar İçin Nemlendirici ve Besleyici Saç Maskesi: Bu maskeyi hazırlamak için ise; 1 çorba kaşığı sirke, 1 yumurta ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı gerekiyor. Tüm bunları bir kasede iyice karıştırınız. Yine kökler ve uçlar başta olmak üzere tüm saçınıza uygulayın. Saç derinize de bu karışımla masaj yapmayı unutmayınız. Maskeyi 15 dakika beklettikten sonra yumuşatıcı içeren bir şampuan ile yıkamalısınız.

Kuru Saçlar İçin Nemlendirici Saç Maskesi: Gerekli malzemeler ise; 4 yemek kaşığı mayonez ile 1 yemek kaşığı bal gereklidir. Bal ve mayonezi bir kase içinde iyice karıştırınız. Saç diplerinden uçlarına kadar her bölgesine eşit miktarda sürün ve 10 dakika bekletiniz. Ilık su ile şampuanla durulamalısınız.

Yağlı Saçlar İçin Şampuandan Önce Saç Maskesi: Şampuanın vereceği zararı azaltmak ve ya saçı yumuşatmak için kullanabileceğiniz maske 100 gram maydanoz, 2 yemek kaşığı hint yağı ile hazırlanmaktadır. Maydanozu çok ince kestikten sonra Hint yağı ile karıştırarak saç diplerine ve saç derisine sürünüz. Yarım saat beklettikten sonra sirkeli suyla durulayınız.

Saç Dökülmesine Karşı Patates ve Bal Maskesi: Saç dökülmesini durdurmak için kesin bir çözüm yok fakat bu süreci doğal saç bakım maskeleri ile yavaşlatıyor. Bu maske için ihtiyacınız olan malzemeler 1 adet haşlanmış patates, 2 yemek kaşığı aloe vera ile 1 yemek kaşığı bal gereklidir. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra dökülen bölgeler öncelikle olmak üzere saç derinize masaj yaparak uygulayınız. Başınıza havlu sarıp 2 saat beklettikten sonra yıkayınız.

YÜZ ŞEKLİNE GÖRE GÖZLÜK SEÇİMİ NASIL OLMALI?

Kare Yüze Uygun Gözlük Modelleri

Özelliği: Boy ve genişlik olarak dengeli, alnın ile çene kemiğinin geniş ve köşeli olduğu yüz şeklini ifade etmektedir.

Uygun Modeller: Kare yüz tipi için gözlük modeli seçerken yüzünüzdeki sert hatları yumuşatacak, yüzünüzü daha oval gösterecek gözlük modellerine yönelmeniz gerekir. Ek olarak genişlik ve uzunluk dengesini sağlamak için yüzünüzü daha uzun göstermeniz gerekiyor. Oval ve yuvarlak çerçeveler tercih etmelisiniz. Çerçeve seçiminde genişliğe önem vermeniz gerekir. Geniş çerçeve seçerek yüzünüzdeki kare formu daha dengeli gösterir. Özellikle kaş çizginize vurgu yapan çerçeveleri denemeniz çenenizdeki sert ifadeyi yumuşatmaktadır.

Kaçınılması Gereken Modeller: Sert köşeli, kare ile dikdörtgen modeller, dar ve uzun çerçeveler uygun olmaz.

Yuvarlak Yüze Uygun Gözlük Modelleri

Özelliği: Kavisli hatların hakim olduğu, yüzün genişlik ile uzunluğunun birbirine yakın olduğu yüz şeklini ifade ediyor. Genel olarak yanaklar geniş olmaktadır.

Uygun Modeller: Yüzünüzün kavisli yapısını azaltacak köşeli detaylara sahip modelleri tercih etmeniz gerekir. Yanakların geniş görüntüsü yüzünüzü tombul gösteriyor olabilir, bu durumda sapları kalın ve renkli modellerden yardım almalısınız. Bu modeller yüzünüzü daha uzun ve ince gösterir.

Kaçınılması Gereken Modeller: Yuvarlak modellerden uzak durmanız gerekiyor.

Kalp Yüz Şekline Uygun Gözlük Modelleri

Özelliği: Kalp yüz şekli genel olarak geniş alın ile yüksek ve yuvarlak hatlı elmacık kemikleri ve ince bir çene ile tarif ediliriz.gözlük seçimi nasıl olmalı, yüz şekline göre gözlük seçimi, gözlük seçiminde yüz şeklinin önemiUygun Modeller: Bu yüz tipinde amaç gözlük takıldığında alındaki genişliğe ile çenedeki inceliğe daha fazla vurgu yapmamak ve bu bölgeleri daha dengeli göstermek gerekiyor. Bu nedenle alt kısmı geniş çerçevelere yönelmeniz doğru olur. Alçak saplı modeller tercih ederseniz alnınızdaki genişliğin biraz daha kapandığını görürsünüz. İnce ve sade çerçeveler ve aviator olarak bilinen modeller size yakışacaktır.

Kaçınılması Gereken Modeller: Alnınıza daha çok vurgu yapacağından dolayı üst kısmı çok geniş modelleri ve çok büyük, aşırı taşlı ve süslenmiş çerçeveleri tercih etmemeniz gerekir. Yüz şekliniz üçgense yine yukarıdaki tavsiyelere dikkat edebilirsiniz.

Oval Yüze Uygun Gözlük Modelleri

Özelliği: Oval yüzde kavisli hatlar olu, fakat yüzün uzunluğu dengelidir ve çene alına göre biraz dar olur. Elmacık kemikleri yukarıda yer alır. Oval yüz, ideal yüz şekli olarak kabul edilir.

Uygun Modeller: Eğer bu yüz şekline sahipseniz şanslısınız, çünkü yüzünüzde bir orantı olduğundan bu orantıyı koruyacak bütün modeller size yakışır.

Kaçınılması Gereken Modeller: Çok büyük çerçeveleri ile yüzünüzdeki dengeyi bir yöne doğru bozacak abartılı modelleri tercih etmemeye dikkat edin.

Göbek Eriten Diyetlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yoğunlaşan hayatlarımızla beraber yemek düzenlerimizde tamamen değişmiştir. Sabah işe yetişmek için hiçbir şey yemiyoruz ve ya biraz vaktimiz varsa ya yolda paketli yiyecekler ya da iş yerimizde küçük atıştırmalıklar tüketmekteyiz. Öğlen yemeğimizde ya işyerimizin yağlı yemekleri ve ya dışarıdan aldığımız sağlıksız besinlerdir. Bütün gün doğru dürüst bir yemek yemediğimiz için akşam oldukça aç oluyoruz ve böylelikle çok fazla yemek yemekteyiz. Buda zaman içerisinde fazla kilolara sebep olmaktadır. Türk bayanların ise asıl sorunları bölgesel alınan kilolardır. Bölgesel kiloları sadece diyet yaparak vermesi uygundur. Bölgesel kiloları egzersiz yaparak vermeniz gerekir. Bölgesel kilolarımızı verirken diyet yapmalıyız ancak yanında mutlaka egzersiz de yapılmalıdır.göbek eriten diyetler, diyetlerde dikkat edilmesi gerekenler, göbek eritme diyetlerinde dikkat edilmesi gerekenler

Diyet kilo vermemizi sağlar fakat kilo alındığında bölgesel alınsa da verilirken orantılı verilmelidir. Sadece spor ise göbek bölgesindeki yağlanmayı eritmez aksine yağların altındaki kas tabakasını güçlendirerek göbeğimizin aynı kalmasına sebep olmaktadır. Bu yüzden eritmek istediğimiz göbek için önce yediklerimize dikkat ederek yağların yakılma sürecini başlatmalı ve bununla birlikte sporumuzu yaparak kalori yakımını hızlandırmanız gerekiyor. Özelliklede önemli noktalardan bir tanesi öğün atlamamak ve doğru öğünde doğru şeyler tüketilmelidir. Sabah kahvaltısı güne başlangıç aynı zamanda metabolizmanın başlangıç noktasını ifade ediyor. Sabah kahvaltımızda protein ağırlıklı şeyler tüketmelisiniz. Gerek bizi daha tok tutar gerek de besin değerleri yüksek olduğu için gün içerisinde bize enerji vermektedir. Akşam yemeği ise daha hafif olmalıdır. Vücut uykuya hazırlanmalı ve özellikle uykudayken yediğimiz şeyleri yakmaya çalıştığı zaman vücut yorulur ve uykumuz kalitesizleştiriyor. Akşam yemeklerimiz daha sebze ağırlıklı olması gerekir. Öğlen yemeklerimizde ise tavuk, balık ve et yani günlük protein ihtiyacınız karşılanmalıdır.

Diyetlerde ki gibi düzenli ve sabit yemekleri yiyemeyeceğinizi düşünüyorsanız; karbonhidrat tüketiminizi minimuma indirerek bu işe başlamalısınız. Mesela; beyaz ekmek, hamur işi, makarna, pastane gıdalarıdır. İşe bunları hayatınızdan tamamen çıkarmakla başlamalısınız. Vücudumuzun tabi ki karbonhidratlara da ihtiyacı vardır. Kasların enerjisi için beyin fonksiyonları için fakat yediğimiz birçok sebzede bile zaten karbonhidrat bulunmaktadır. Bunun yanı sıra protein tüketimi oldukça önemlidir.

Sağlıklı Yaşamak Sizin Elinizde!

Daha sağlıklı ve zinde bir yaşam sürmeyi kim istemez ki? Sağlıklı bir şekilde yaşlanmayı, ömrünün sonuna mutlu bir şekilde ulaşmayı kim istemez? İşte sadece bu yüzden bile spor yapmak gerekir aslında…

İnsan vücudunun spor yapmaya o kadar ihtiyacı vardır ki; yemek yemek kadar, su içmek kadar elzemdir aslında.spor yapmanın faydaları, sağlıklı yaşam için spor, spor neden önemli

 Peki Spor Yapmak Neden Bu Kadar Önemli?

  “Amaaan, altı üstü bir spor” deyip geçmeyin, vücudunuza tahmin ettiğinizden daha fazla faydası var. Bunların en basitlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Spor yapmak sadece fiziki olarak iyileştirmez sizi. Aynı zamanda ruhsal açıdan da rahatlamanızı sağlar. Zira spor yapmak, vücutta endorfin salgılanmasına sebep olur.
  • Spor yapmaya devam ettiğiniz süre boyunca, gün geçtikçe vücut direnciniz daha da artar. Bu da yaşlanma dönemizde size büyük bir katkı sağlar.
  • Kilo alamayanlar için de veremeyenler için de çözüm üretir. Spor yaparak sağlıklı bir şekilde kilo alabilir veya yine sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.
  • Vücuttaki ph seviyesinin dengeli olması ne kadar önemlidir bilirsiniz. Spor yaparak bu dengeyi sağlayabilirsiniz.
  • En önemli sebeplerden biri de şudur ki; kalp atışları! Spor yaptığınız sırada doğal olarak kalp atışlarınız hızlanır. Bu da vücudunuz için daha fazla kan pompalanması demektir. Sonuç olarak da vücudunuzdaki oksijen seviyesi artar.

Bu sayılanlar spor yapmanın sizin için en basit faydaları. En basit haliyle bile size yardımcı olan, üstelik de keyifli olan bir aktiviteyi yapmaktan kaçınmayın!

Peki, Evde Spor Yapılabilir Mi?

Bu sorunun cevabı; “Elbette ki yapılabilir” olacaktır. Evde dahi rahatlıkla yapabileceğiniz birçok spor hareketi mevcut. Üstelik çok da vaktinizi almadan…

Belirleyeceğiniz günlük egzersizlerle her gün, kendi kendinize ve kendi evinizde spor yapabilirsiniz. Tüm vücudu çalıştıran egzersizlerden teker teker, kendinizi yormadan yapabilir; kendinizi bu tarz egzersizlere yavaş yavaş alıştırabilirsiniz.

Kendinize en uygun spor hareketlerini seçip, her gün belirli saatlerde bu hareketleri tekrarlayın. İlk etapta zorlanmanız normal. Ama asla pes etmeyin. Zira sizi öldürmeyen acı, güçlendirir!  Zamanla her hareketin zorluğuna alışacaksınız. Ve kısa bir süre sonra kolaylıkla yapabildiğinizi göreceksiniz.

Evde Yapılabilecek Birkaç Hareketten Bahsedecek Olursak… 
Çömelerek başlayıp zıplayarak tamamlayacağınız basit bir hareketle spora başlayabilirsiniz. Squat denilen bu hareket, bacak ve kalça sıkılaştırmak amacıyla yapılabilecek güzel bir harekettir. Her iki kolunuza alacağınız eşit ağırlıkları kaldırarak kol kaslarınızı geliştirebilirsiniz. Şınav ve mekik çekme hareketleriyle yine kol ve karın kaslarınızı çalıştırabilirsiniz. Bisiklet sürme egzersizi yaparak tüm karın kaslarınızı çalıştırabilirsiniz. Bu tarz birçok hareket sayesinde evinizde spor yaparak sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz.

Arap Sabununa Dair Bilinmesi Gerekenler

Arap sabunu, yapımında sodyum yerine alkali olarak potasyum hidroksit kullanılan bir sabun çeşididir. Bitkisel ve hayvansal yağ asitlerinin potasyum hidroksit ile reaksiyonundan üretiliyor. Genellikle sarı ya da açık kahverengi renkte yarı akışkan ve macunumsu yapıdadır.saç bakımında arap sabunu, arap sabununun kullanımı, arap sabununun saç için kullanımı

Arap Sabunu ile Saç Bakımı

Arap sabununun oldukça güçlü bir temizleyici olması ile aynı zamanda doğal bir ürün olarak üretilmesi; insanları kullanmaya teşvik eden asıl sebeplerdendir. Son yıllarda özellikle kozmetik ürünlerde bulunan katkı maddelerinin varlığı, kimyasal unsurlar insanları daha doğal ürün tüketmeye yönlendiriliyor. Sağlık uzmanlarının bilgilendirmesiyle artık arap sabunu tıpkı eskiden olduğu gibi yeniden kullanıcıların ilk tercihlerinden biri haline gelmeye başlamıştır. Saç bakımı, saç sorunları ile saç temizliği için önerilen doğal ürünlerden biri de arap sabunlarıdır. Güzellik uzmanlarının arap sabunu hakkında söylemleri ve saçlarını arap sabunu ile yıkayan ünlülerin artması da bunda etkili rol oynuyor.

Arap Sabunu ile Saçların Yıkanması

Eğer ki, tamamen doğal ve işlenmemiş bir arap sabunu bulabilirseniz saçınızı güvenle yıkamalısınız. Son zamanlarda marketlerde sıklıkla gördüğümüz sıvı ve ya katı halde bulunan arap sabunları, tamamen doğal değildirler. İçerisinde az da olsa kimyasal malzemeler bulunduğu için saçla teması zararlı olur. Bu yüzden, öncelikle arap sabunun doğal halini bulmanız gerekiyor. Arap sabununun doğal olup olmadığını anlamak için koklamanız yeterli olacaktır. Eğer kokladığınızda parfüm kokusu alıyorsanız, muhtemelen doğal değildir. Bu çeşit parfümlü, işlenmiş arap sabunu ürünlerini ev temizliğinde tercih edebilirsiniz.

Katı Arap Sabununu Saç Bakımı için Kullanılması

Sıcak suyla katı arap sabununu macunumsu kıvama getirmek için seyreltin. Bu sayede sabun, boş bir şişenin içine girebilir. Sabunu şişeye aktardıktan sonra içerisine yarım çay bardağı su ekleyerek çalkalamasınız. Dilerseniz şişedeki sabununuza birkaç yemek kaşığı doğal elma sirkesi ekleyebilir, saç bakımınızı çeşitlendirmeniz mümkündür. Şişeyi iyice çalkalamayı unutmamalısınız.

Arap Sabununu Saçlarda Açıcı Olarak Kullanmak!

Arap sabunun saçlarda renk açtığı herkes tarafından bilinir. Saç uzmanları, bazen işlem yaparken arap sabunundan yararlanarak, saç rengini açıyorlar. Saçınıza uyguladığınız boya işlemi eğer istediğinizden daha koyu tonlarda olduysa, arap sabunu ile birkaç hafta düzenli olarak yıkanması saçınızın rengini soldurmadan kaliteli bir şekilde açmaya yardımcı olur.