TESETTÜR ELBİSELERİN DİĞER ELBİSELERDEN FARKI NELERDİR?

tesettür elbise modelleri, tesettür elbise, tesettür elbise çeşitleriPek çok elbise modelinde insanların kendilerini özgür bir biçimde ifade edebilmeyi amaçladıkları görülmektedir. Bu nedenle de bu kişilerin kıyafet seçiminde aradıkları pek çok detay bulunmaktadır. Dini inanışlarına göre kapalı giyimi tercih etmekte olan kişilerin kullanmış oldukları tesettür elbise çeşitlerinin de bu sebepten dolayı diğer elbise modellerine göre farklılıklar taşıdığını görebilmek mümkün olmaktadır.

Tesettür Giyimde Elbise Modelleri
tesettür elbise modelleri, tesettür elbise, tesettür elbise çeşitleri

Açık giyim şekline sahip kişilerin giydikleri kıyafetlerin genelinde açıklığın pek de sorun olmadığını ve hatta bazı kıyafetler için açıklığın daha göze hoş geldiği düşünülmektedir. Ancak tesettür elbise modelleri için böyle bir durumun yaşanması pek muhtemel değildir. Bu giyim tarzında kişilerin kendi istekleri doğrultusunda daha fazla ilgi çekebilmek uğruna daha açık ya da daha göze çarpıcı detaylara sahip elbiselerin kullanılmaması gerekmektedir. Bu da bu giyim şeklini kullanmakta olan kişilerin diğer kişilere nazaran daha fazla özenli giyinmeleri anlamına gelebilmektedir. İslam inancına göre giyinmekte olan bayanlar için elbiselerin boyutları ve kapalılığının yanı sıra tesettür elbise modellerinin geniş olması da önem taşımaktadır. Böylelikle dışarıdan bakan bir kişinin de ilgisini çekmeyecek şekilde vücut hatlarını kapatması söz konusu olacaktır. Diğer elbise modellerine bakıldığında ise bir bayanın tam olarak üzerine oturup vücudunu sarmayan bir kıyafetin kendisine yakışmadığı hatta emanet kıyafet gibi durduğunu söylemeleri mümkündür. Bu durumlarda da bayanların tam kendi vücut hatlarına göre elbiselerde daraltma yapmaları söz konusudur. Ancak tesettür elbise için bu durum söz konusu değildir. Tesettürde önemli olan konular sadece vücudun açık kalmayacak şekilde örtülmesi değil, aynı zamanda tamamıyla vücudun gizlenmesi amacı da güdülmektedir. Bu sebeple dar kıyafetler kullanılması söz konusu olmadığı gibi dar elbiseler de bu giyim için mümkün değildir.

Sonuç olarak bakacak olduğumuz zaman hem açıklık açısından hem de darlık açısından diğer elbise türleri ile tesettür elbise modelleri arasında büyük farklılıklar olduğu görülmektedir. Bu da doğal olarak bu giyim türlerinin birbirlerinden tamamen farklı olarak geliştiğini ve tesettür giyim için hazırlanmış olan elbiselerin diğer giyim elbiselerine göre çok farklı kesimlere sahip olduğunu göstermektedir.

ARMİNE TESETTÜR KIYAFETLERİ NEDEN TERCİH EDİLMELİDİR?

Günümüzde son yıllarda hızla gelişme gösteren bir sektör olmasından kaynaklandığı için tesettür kıyafetleri genel olarak bakıldığında diğer giyim ürünlerine kıyasla daha pahalı ürünlerdir. Durum böyle olunca da hiç kimse normalden fazla para verdiği kıyafetlerinin kalitesiz olup hemen yıpranmasını istemez. Kaliteli ürünleri uygun fiyatlara bulabilmek bu konuda hayati önem taşır deşsek yanılmış olmayız.

Tesettür Giyim Ürünleri Arasında Armine

tesettür giyim

Tesettür giyim ürünleri arasında uzun yıllardan beri kalitesini kanıtlamış, müşterisine sunduğu uygun fiyatlarla müşterilerinin sevgisini kazanmış bir marka olan Armine tesettürlü birçok kadının ilk tercihleri arasındadır. Bunun birçok nedeni bulunmaktadır. Her şeyden önce alışveriş yapan kimse ne alırsa alsın verdiği paraya değecek yani kaliteli bir ürün almayı ister. Alınan elbisenin bir yıkamadan sonra renginin solması elbette ki herkes için tam bir sinir bozucu olaydır. Kalitenin yanı sıra kişilerin marka seçimlerini etkileyen başka etkenler de vardır. Örneğin herkes alacağı ürünü en uygun fiyatla almak ister. Burada aslında kastedilen kaliteli ürünü en uygun fiyata almaktır. Armine de sattığı tesettür giyim ürünlerinde sık sık çeşitli kampanyalar ve indirimler düzenleyerek çok daha fazla bütçeye hitap etmeyi hedeflemektedir.

tesettür giyim, tesettür giyim ürünleri, Armine tesettürKalite ve fiyattan başak özellikle tesettür giyim alanında etkili olan bir faktör de kıyafetlerin tesettürün adabına gerçekten uygun üretilip üretilmediğidir. Çünkü birçok firma tesettür giyim adı altında dar ve kısa ürünler satabilmektedir. Armine bu konuya hassasiyetle yaklaşmakta ve de tam anlamıyla tesettür adabına uygun ürünler üretmektedir. Böylece müşterileri de rahatlıkla bu markayı tercih edebilmektedir. Markanın ürünleri dikkatle incelendiğinde tuniklerin, eteklerin ve elbiselerin yeterince uzun olduğu göze çarpmaktadır. Bu marka hem tesettür adabını ürünlerine uygulamakta hem de aynı zamanda birçok farklı renk ve desen seçeneği sunarak göze de hitap etmektedir.

TESETTÜR GİYİM MODASI NEDİR?

İslam inancına sahip kişilerin İslâmiyet’i yaşarken tercih ettikleri giyim şekline tesettür giyim denmektedir. Bu nedenle de her alanda olduğu gibi bu giyim türünde de moda anlayışının olduğunu görebilmek söz konusu olabilmektedir. Bu tesettür giyim ürünleri için farklı parça türlerinin oldukça fazla olması nedeni ile bu alanda daha fazla model çeşitliliği olması söz konusu olabilmektedir. Ancak bu ürünler üzerinde fazla bir oynama yapmak da kişilerin inançlarına ters düşecek şekilde gösteriş merakına dönüşebileceğinden dolayı fazla da oynama yapılması söz konusu olmamaktadır.

Tesettür Giyimde Moda Önemi

tesettür giyim

Özellikle bayanların İslami inançlara uygun şekilde giyinmesi olarak görülmekte olan tesettür giyim aslında hem erkekler için hem de bayanlar için geçerlidir. Ancak bu giyim türü denilince ilk önce bayan giyim ürünleri akla gelmektedir. Bu giyim ürünlerinin çeşitliliği uygun şekilde kullanılmak sureti ile bir tesettür giyim modası haline gelebilecek tasarımlar yapılması da söz konusu haline gelmiştir. Özellikle son yıllarda bu giyim alanında ek çok farklı ürün seçeneğinin ortaya çıktığını görebilmek mümkün olduğundan dolayı hem model çeşitliliğinin artması söz konusu olmuş hem de er bayanın kendisine göre bir giyim tarı oluşturmasına olanak sağlayacak kadar farklı giyim tarzları ortaya çıkmıştır. Eşarp bağlama şekillerinden kullanılan eşarbın model çeşitliliğine kadar her ayrıntının değişmesi bu alanda farklı bir moda anlayışı oluşturması söz konusu olmuştur. Ancak elbette bu durum farklı şekillere kaymayarak yine İslami giyim şekline uygun bir anlayış içerisinde gerçekleşebilmektedir. Bu sebepten dolayı kişilerin daha kaliteli bir moda anlayışına sahip olabilmeleri de söz konusu olabilmektedir.

tesettür giyim, tesettür giyim ürünleri, tesettür giyim modası

İslam inancını tam olarak yaşamak isteyen bayanlar için tesettür giyim modası anlayışı ile öyle de olur böyle de olur anlayışı ile yaşayan kişinin bakış açısı elbette farklı olacaktır. Bu sebepten dolayı kişilerin moda anlayışlarına göre farklılıklar yapabilmeleri söz konusu olsa da İslâmi açıdan uygun olan bir tesettür giyim modası hem modern kesimlere sahip hem de inanca ters düşmeyecek yapıya sahip giyim ürünlerinin tek olarak ya da kombine edilerek elde edilmesi ile olacaktır.

 

ARMİNE GÖMLEK MODELLERİ

Bayanlara şıklık ve resmiyet katan gömlekler özellikle çalışan bayanlar tarafından oldukça fazla tercih edilmektedir. Hem etekle hem pantolonla giyilebilen, her ikisiyle de ayrı bir hava yaratan şık gömleklerin kaliteli ve de geniş fiyat seçeneklerinde bulabileceğiniz en iyi markalardan bir tanesi Armine’dir.Armine, Armine gömlek

Armine Gömlekleri Bulmak Çok Kolay

Ceketlerle ya da hırkalarla kombine edilerek her ortamda rahatlıkla giyebileceğiniz 2016 Armine gömleklerle ister çok resmi ister biraz daha spor bir görüntü elde etmek tamamen sizin elinizde. Giydiğiniz gömleğin modeliyle anında havanız değişeceği için gideceğiniz ortama en uygun gömleği seçmeniz gerekmektedir. Aksi halde resmi bir iş toplantısında diğer kimselerden daha spor kalmayı ya da bir arkadaş daveti veya kutlamada da çok resmi kalmayı kimse istemez. Doğru yerlerde doğru görünümü elde edebilmek için Armine’nin sunduğu birbirinden şık ve zarif gömlek çeşitlerini inceleyebilirsiniz. Bu markanın ürünleri arasındaki beyaz düz gömlekler örneğin, sadeliği ve şıklığıyla hem işe giderken hem de herhangi bir arkadaş toplantısı ya da çeşitli davetlerde rahatlıkla tercih edilebilecek başlıca modeller arasında gösterilebilir. Bunun yanı sıra yine düz siyah Armine gömlekler de duruşuyla size ayrı bir ağırlık katacaktır. Her yerde kolaylıkla bulacağınız bu klasik renklerden pek fazla hoşlanmayanlar için de diğer renk tonlarını bulmak mümkündür. Örneğin canlı renklerden hoşlanan kimseler için kırmızı, bordo, saks mavisi, sarı ve hatta turuncu renklerde gömlek bulabilmeniz Armine sayesinde çok kolay. Bunun yanı sıra bu iki renk grubu dışında daha ortada, daha arada kalan renkler isteyenlerin de kolaylıkla tercih yapabilmesine olanak sağlanıyor. Gri, kahverengi tonları bu kişiler için tam da aradıkları modeller olsa gerek.

Armine, Armine gömlek, 2016 Armine Gömlek

Renklerinin yanında bir de desen ve model konusu önemli. Armine’de düz sade gömlekleri, yakası işlemeli, süslü gömlekleri veya önünde dantel, tül gibi detayları olan gömleklerin hepsini bir arada bulabilmeniz olanaklı. Ayrıca alt kısmı düz gömleklerden hoşlanmayan bayanlar için altı etek gibi pileli, kat kat modelli ya da beli lastik veya kemerli modeller de bu markadaki mevcut diğer modeller arasındadır.

SPORDA YAPILAN BÜYÜK HATALAR

Günümüzde yediden yetmişe birçok insan sporla uğraşıyor. Kimi kilo almak için spor yaparken kimi kilo vermek için spor yapıyor. Hal böyle olunca da spor merkezleri dolup taşıyor. Aslında vücudunu hareket ettirdiğini ve sağlıklı yaşamak için yaptığı spor dalının içerisinde çoğu insan hatalar yapabiliyor ve bu hataların sonucunda sağlıklarına ciddi anlamda zarar verebiliyorlar.sporda yapılan hatalar, spor hataları nelerdir, spor ve yapılan hatalar

Günümüz genç bireyleri genellikle fitness sporunu yani vücut geliştirme sporu ile uğraşıyor. Erkekler genellikle bayanların hayallerini süsleyen kaslı bir vücuda erişebilmek, kimisi fazla kilolarını vermek ve kimileriyle kilo almak için bu sporla uğraşmaktadır. Ancak fitness dışardan görüldüğü kadar kolay bir spor dalı değildir. Vücut geliştirme dalında birçok ağırlık indirilip kaldırılır. Böylelikle kaslar çalışmaya başlar ve yağ yakımı başlar. Özellikle kilo bakımından bu sporu yapmaya yetersiz kiloda olan kişiler bu spor ile uğraşacaklarsa oldukça dikkat etmelilerdir. Çünkü vücut geliştirme sporun yaparken gereğinden fazla yağ yakımı başlar. Eğer kilonuz yetersiz ise vücutta bulunan tüm yağlar eridikten sonra kas yakımı başlar ve bu sağlığınıza büyük ölçüde zarar verir. Bu açılardan bakarsak fitness sporu oldukça meşakkatli bir spor türüdür.

Spor yaparken öncelikle yaptığınız ya da yapmayı düşündüğünüz spor dalı hakkında öncelik olarak bilinçlenmeniz gerekmektedir. Yeteri kadar bilgi sahibi olmadığınız spor dallarına kesinlikle bulaşmamalısınız. Örneğin; futbol oynarken kesinlikle sert bir futbol oynamamalısınız. Aksi takdirde yanlış yapacağınız bir darbe sonucu hem kendinizi hem de karşınızdaki rakibin sakatlanmasına sebebiyet verebilirsiniz. Bir başka örnek olarak, kickbox… Kickbox ya da box tarzı sporlara merak salanlara ‘dikkat!’ uyarısı vermek istiyorum… Çünkü bu tarz spor dalları oldukça tehlikelidir ve alacağınız ya da atacağınız her darbe sizin ya da karşınızdaki rakibin sağlığını büyük ölçüde etkileyebilir. Bu ve benzeri durumlarda, atılan darbenin şiddetinin büyük ve etkili olması durumunda beyin kanamaları vs. söz konusu olabilir. O yüzden yapacağınız spor dallarına başlamadan önce gerek internet üzerinden gerekse bizzat o spor alanında uzman kişilere danışılıp öyle başlanmalıdır. Sağlıklı olacağım derken sağlığınızdan olmamanız için bunları yapmalısınız.

Hamileyken nasıl beslenmeliyim?

Hamilelik döneminde alınacak her türlü yiyecek ve içecek yalnızca annede değil bebek üzerinde de iyi ya da kötü etkiye neden olacağından tüketilen tüm besinlere dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu konuda doktorlar oldukça uygun ve tüm besin gruplarının yer aldığı beslenme listeleri önermektedir. Vitamin ve mineral destekli bu besinler bebeğin bedensel ve zihinsel gelişimi için oldukça önemlidir. Ayrıca bebeğin hücrelerinin temelini proteinler oluşturduğundan bu dönemde protein alımına dikkat edilmelidir. Tüm besin gruplardan doğru miktarlarda tüketilerek hamilelik boyunca spor ve egzersizler aksatılmamalıdır. Gelin hangi besinlerin tüketilmesi gerektiğine, hangi besinlerden uzak durulması gerektiğine birlikte bakalımhamileyken nasıl beslenilmeli, hamilelikte beslenme önemlidir, hamile kadınlar nasıl beslenir

Hamilelikte yenilmesi ve içilmesi önerilen faydalı besinler

  • Bol bol meyve ve sebze tüketilmelidir.
  • Süt, yoğurt gibi ürünler her gün düzenli olarak tüketilmelidir.
  • Haftada 1-2 gün balık tüketilmesi önerilmektedir.
  • Kırmızı et ve tavuk eti tüketmekte fayda vardır.
  • Çay ve kahve aşırıya kaçmayacak şekilde tüketilebilmektedir.
  • Taze meyve sularının tüketilmesi faydalı olacaktır.
  • Bol bol su içmek hamilelik boyunca önerilmektedir.
  • Maden suyu tüketilebilir.
  • Nane, limon, kuşburnu, ıhlamur, papatya, adaçayı gibi bitki çayları bu dönemde tüketilebilir.
  • Az miktarda kola, gazoz gibi ürünler içilebilir, ancak içilmemesi daha doğru olacaktır.
  • Salata tüketmek hamilelikte oldukça faydalıdır.
  • Dondurma tüketiminde herhangi bir sakınca yoktur. Süt içermesi nedeniyle tatlılar arasında en faydalı olanlar arasında yer almaktadır.
  • Bu dönemde ekmek tüketimi aşırı olmayacak şekilde yapılabilir.

Hamilelikte hangi besinleri tüketirken dikkat edilmelidir, hangileri zararlıdır?

  • Pasta, çikolata, şekerleme, şerbetli tatlıların çok fazla tüketilmesinden kaçınılmalıdır.
  • Fastfood türü pizza, hamburger gibi ürünler ve hamur işleri fazla tüketilmemelidir.
  • Kuruyemişlerin çok fazla kalorili olmaları nedeniyle çok fazla tüketilmemesi gerekmektedir. Ancak ceviz, badem, fındık ve diğer kuruyemişler içerdikleri zengin mineraller ve vitaminler nedeniyle önerilmektedir. Aşırıya kaçmadan tüketilmelidir.
  • Tatlandırıcı, diet ve light türü yiyeceklerden uzak durulmalıdır.
  • Sigara kullanımı asla olmamalıdır.
  • Az miktarda dahi olsa kesinle alkol kullanılmamalıdır.
  • Çiğ et, iyi pişmemiş sucuk gibi ürünler tüketilmemelidir.
  • İyi pişmemiş yumurta ve mayonez içeren yiyecekler yenilmemelidir.
  • Pastörize edilmemiş sütler kesinlikle tüketilmemelidir.
  • Bisküvi, cips gibi aşırı yağlı ve kalorili yiyecekler çok nadir tercih edilmelidir.