Kişisel bakımda önemli noktalar

Toplum tarafından oldukça yanlış algılanan şeylerden biri de kişisel bakımdır. Kişisel bakım genellikle sadece kadınları ilgilendiriyormuş gibi algılanmaktadır fakat hem erkekleri hem de kadınları kapsayan bir kavramdır. Bunun beraberinde kişisel bakım cilt bakımı ve güzelliği değil vücut bakımı ve temizliğidir. Herkes gün içerisinde gerek iş yerlerinde gerek dışarıda sokakta gerekse de okullarında toplum içerisinde yer almaktadır. Bu nedenle bireyler kişisel bakım ve temizliklerine özen göstermelidir.kişisel bakım, kişisel bakımda önemli şeyler, kişisel bakımın önemi

Peki, kişisel bakım içerisinde neler yer alır?

 Yukarıda da belirttiğimiz gibi kişisel bakım sadece yüz ve cilt güzelliği değildir. Ayaklarımız, ellerimiz, tırnaklarımız, dişimiz, kirpiklerimiz, kaşlarımız, genital bölgeler ve saçlarımız gibi vücudumuzun her bölgesi kişisel bakım içerisinde yer almaktadır. Dışarıdan bakıldığında bireylerde en çok dikkat çeken noktalar arasında ilk olarak saç ve tırnaklar gelmektedir.

Saç ve tırnak bakımı

Bakım denince akla sadece temizlik gelmemelidir. Saçınızın temiz olması bakımlı olması anlamına gelmemektedir. Saçlarınızın bakımını yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar arasında saçınızın doğal yağını bozmamak yer almalıdır. Saçlar kendi doğal yağına ihtiyaç duyduğu için saçları her gün yıkamak doğru değildir. Aynı zamanda kullandığınız şampuanın saç kremini de kullanmanız saçınızın daha bakımlı ve yumuşak görünmesini sağlayacaktır. Saç kremi ise kafa derisinden başlayarak değil saç uçlarından başlayarak uygulanmalı ve uygulama sonrasında mutlaka iyi bir şekilde durulanmalıdır. Aksi halde saç dökülmesine sebep olabilmektedir.

Tırnak bakımı

    Toplum içerisinde özellikle kadınlar için tırnaklar oldukça önemlidir. Kadınların tırnaklarının ojeli ve manikür pedikür yapılmış olması kadınların bakımlı olduğuna dair adeta bir göstergedir. Tırnak bakımı için tırnaklarınızı en az 2 haftada bir törpülemeli veya en az 3 haftada bir kesmelisiniz.

Ağız bakımı

    Hem sağlığınız için hem de gün içerisinde devamlı birileriyle muhatap olduğunuz için ağız ve diş bakımı oldukça önemlidir. Ağız bakımı için günde 2 sefer ağız suları kullanılması nefes kokularını önleyecektir. Bunun yanı sıra dişlerinizin de yine günde en az 2 sefa ve 2 dakika boyunca fırçalanması ağız bakımında en önemli noktadır.

Çocuklarda Zeka Gelişimi

Zeka gelişimi bebeklik döneminden başlar. Hamileyken beslenmemize doğduktan sonra emzirdiğimiz için yine beslenmemize dikkat etmeye devam ederiz. Fakat bir şeyi unutmamak gerekir ki bir çocuğun sağlıklı gelişimi için geçerli olan tek şey beslenme değildir.çocuklarda zeka gelişimi, zeka gelişiminin önemi, zeka gelişimi için önemli noktalar

Beslenmemize dikkat ettiğimiz kadar bebeğimize yani çocuğumuza nasıl davrandığımız da çok önemlidir. Beslenmenin çocuğun hem fiziksel hem zihinsel gelişimi açısından önemi yadsınamaz bir gerçek. Fakat iyi beslenip ailesinden yeterli ilgi, sevgi ve şefkat görmeyen çocuklar akranlarından geri kalmaktan kaçamazlar. Sevgi eksikliği çocuğun fiziksel gelişimini de etkileyecektir.

Zeka Gelişiminde Sevginin Önemi

Çocuğunu sevmeyen anne baba var mıdır? Tabi ki yoktur. Her anne baba çocuğunu sever ve ona değer verir. Burada önemli olan ona sevgimizi yeteri kadar hissettirip hissettiremediğimizdir. Yeterli sevgiyi alamayan çocuk hayatı boyunca sadece sevgiyi arayacaktır. Aynı zamanda sevgiyi doya doya yaşamayan ve ailesinden sevgi görmeyen çocuk ruhsal açıdan olumsuz etkilenecektir. Ruh hali üzgün ve mutsuz bir hal alan çocuğun dış dünyaya ilgisi azalır. Başka şeyler ile ilgilenmez ve dikkatini başka bir şeye veremez. Ne kadar çok sevginizi hissettirip mutlu ederseniz çocuk o kadar mutlu olup dış dünyaya o kadar kolay adapte olacaktır.

Sevgi göstermenin çocuğun fiziksel gelişimi üzerinde de oldukça önemli bir etkisi vardır. Sevgi görmeyen çocuk mutsuz olduğu için beslenmesi etkilenecektir. Ayrıca mutsuzluğun sebep olduğu psikolojik rahatsızlar meydana geleceği için sağlığı etkilenecektir. Sağlığı etkilendiği takdirde bunun çocuğun genel olarak vücuduna ve büyümesine olumsuz etkileri olması kaçınılmaz bir durumdur.

Zekasını Geliştirmek İçin Nasıl Davranabiliriz?

Çocuklarımıza karşı mümkün olduğunca güler yüzlü olmalıyız ve bize bir soru sorduğunda geçiştirmek yerine basit ve onların anlayacağı şekilde açıklama yapmalıyız. Sorduğu sorunun cevabını bilmek zorunda değiliz tabi ki. Bilmediğimiz bir soru sorduğunda birlikte araştırabileceğinizi söyleyip onu araştırmaya teşvik edebilirsiniz. Böylece araştırmaya öğrenmeye karşı bir eğilimi olacaktır.

Detaylı açıklamalar yerine onların yaşına uygun basit çok fazla detaya girmeden yüzeysel bir açıklama ile kafasındaki soru işaretini yok edebilirsiniz. Sorularını cevaplandırmayıp sürekli sonraya bırakırsanız çocuğunuzun bir süre sonra merak duygusu kaybolacaktır.

Yapmasını istemediğiniz bir davranış ile ilgili uyarırken mutlaka nedenini de söylemelisiniz. Bunun sonucunda bir süre sonra çocuğunuz kendisi akıl yürüterek davranışlarının sonuçlarını bilecektir.

Sağlıklı Dişlere Sahip Olmak İçin Neler Yapılmalıdır

Dişler; yüzümüzde ki en dikkat edici ve işlevi çok önemli olan yapılardır. Gülümseye de en çok katkıyı dişler yapar. Bütün insanlar, sağlıklı dişlere sahip olmak ve yaşlandığında bile kendi orijinal dişlerini kullanmak isterler. Ancak bu durum sadece diş fırçalanması ile mümkün olmamaktadır. Diş fırçalamanın yanında, başka takviye bakımlarda mutlaka yapılmalıdır. Özellikle diş ipi, dişlerin sağlığı açısından bir kurtarıcı olabilir. Diş fırçasının giremediği diş araları için diş ipi, kullanılması gereken bir malzemedir. Diş fırçalama ve diş ipi kullanımından sonra mutlaka, ağızda ki kalan bakterileri yok etmek için gargara kullanılmalıdır. Ferahlatıcı esansları olan gargaraları kullanmak oldukça kolay ve ağız için rahatlatıcıdır.sağlıklı dişler, diş bakımı, diş sağlığıDoğru Diş Fırçalama Nasıl Olmalıdır?

Diş fırçalama işleminin sayısından çok, nasıl yapıldığı önem taşır. Günde en az 2 defa ve her bir fırçalama ise 2 dakikanın altında olmayacak şekilde yapılması, diş fırçalamada önemli bir noktadır. Diş fırçasının üzerindeki kılların paralelliği, 3 ay sonra bozulmaktadır. Bu sebeple kullanılan diş fırçası, 3 ayda bir mutlaka değiştirilmelidir. 3 aydan daha kısa zamanda fırçanın bu bahsedilen paralelliği bozulmuşsa, bu dişleri çok sert bir şekilde fırçalandığı anlamına gelir. Bu durum da diş hassasiyeti açısından kesinlikle istenmeyen bir durumdur. Diş fırçalarken dişlere 45 derecelik bir açı verilmesi gerekir. Bu açı ayarlandıktan sonra, dairesel hareketlerle yumuşak bir şekilde dipten uca dişler fırçalanır. Diş fırçası seçimi de bir başka önemli noktadır. Orta sertlikte bir diş fırçası tercih edilmelidir. Ayrıca diş fırçasının kıllarının aynı boyda ve uçları yuvarlatılmış şekilde, 3 veya 4 demet halinde olması ideal bir seçimdir.

Diş sağlığına önem veren kişilerin, 6 ayda bir diş hekimine kontrole gitmesi, olası problemlerden korunmaya ve problem varsa erkenden müdahale edilmesine imkan verir. Kullanılan diş macunu da gereğinden fazla kullanılmamalıdır. Fırçanın ortasında, mercimek tanesi büyüklüğünde olması dişler için yeterlidir. Diş macununun fazla kullanımı diş florasına zarar verir ve aşınmalara sebep olur. 20’ li yaşlar ağız ve diş sağlığı için önemli yaşlardır. Bu dönemde diş sağlığının üzerine ne kadar düşülürse o kadar iyidir. Yaşlılıkta kendi dişlerini sapasağlam ve beyaz şekilde kullanmak hayal değildir. Yeterli ve özenli bir bakımla, sağlıklı dişler ile yaşlanılabilir. Yenilenlerden keyif alarak bir ömür geçirmek için, diş sağlığına gereken özen gösterilmelidir.

KOLAY VE PRATİK BİLGİLER

Hayatınızda küçük dokunuşlarla üstesinden gelemediğiniz zorlukları yenebilir küçük işerde pratik yollarla büyük başarılar elde edebilirsiniz. Mesela dolap içinde birbirine yapışan bardakları ayırmak hayli zor ve zahmetlidir bunun için yapışan bardakları bir leğene koyup üstteki bardağın içine buz koyduktan sonra leğene yavaş,  yavaş sıcak su eklediğinizde bardakların kolayca ayrılacağını göreceksiniz. Eğer elbiselerinize çamur bulaşmışsa önce çamur lekesini kurutun ve bir fırça yardımı ile lekeyi fırçalayın sonra sirkeli su ile yıkayın lekeden iz kalamayacaktır. Elleriniz yapışkan bir madde ile kirlenmişse önce vazelinle silin daha sonra sabunla yıkayın yapışkan kirlerden kurtulmuş olacaksınız. Balık kızartacaksanız eğer una bulamadan önce mutlaka yıkadıktan sonra kurulayın una bulanması daha kolay olacaktır.pratik bilgiler, hayatı kolaylaştırma, yemeklerde pratik bilgilerEğer balık yemeğe kokusundan dolayı korkuyorsanız bunun için önce elleri limonla silip daha sonra yiyebilirsiniz yerken ele sinen balık kokusunu eller yıkandıktan sonra olmadığını göreceksiniz ve kızartma esnasında mutfağa sinen balık kokusundan kurtulmak için ise ocağın üzerine biraz sirke damlatmanız mutfaktaki kızartma kokusunu alacaktır. Buzdolabının kokusundan rahatsız oluyorsanız bunun için bir kâsenin içine Türk kahvesi koyup dolapta bekletin göreceksiniz ki dolabın ağır kokusu da kalkacaktır. Bazen yemeğe fazla tuz koyarız bu telafisi olmayan bir hatadır bunun için ise pratik bir yok vardır yemek çok tuzlu olmuşsa pişme sırasında tencerenin içine birkaç dilim çiğ patates koyduğunuzda çiğ patates yemeğin tuzunu almış olacaktır.

Yemek yaptığımız sırada çoğu insanı kavrulmakta olan soğan kokusu rahatsız edebilir bunun için kavrulan soğanın içine bir iki tane karanfil atılması soğan kokusunu önleyecektir ve yine soğan doğrarken gözlerin yaşlanmaması için soğan doğrarken sakız çiğnemek ve su içmek göz yaşlanmasını önleyecektir. Buzdolabımızda duran kavun kokuları oldukça rahatsız edici olabilir bu önlemek için bir peçeteye sirke döküp dolaba koyduğunuzda kavun kokusundan eser kalmayacaktır. Gün boyunca iş yerlerinde, evimizde, ya da arkadaşlarla buluşulduğunda hep çay içeriz ama içtiğimiz çayın lezzetli olması da çok önemdir bunun için çay yaparken biraz portakal biraz limon kabuğu koymak çaya lezzet ve hoş bir koku katacaktır.

Chrome Sisteminizi Rahatlatacak

Hayatımızı her gün biraz daha kolaylaştıran internet ve sayfaları her ihtiyacımıza ve sorumuza rahatlıkla çözüm bulmamızı sağlıyor. Her geçen gün kendini daha da yenileyen ve hep yenilik çabası içinde bulunan google chrome sayfasına girenlerin yaşadıkları sorunları ortadan kaldırmak ve daha kullanışlı bir sayfa oluşturmak için büyük bir çalışma içerisindeler. Bu çalışmanın asıl sebebi ile google chrome kullanıcılarının sıkça yaşadıkları sorunları ortadan kaldırmak için büyük bir çalışma sonucu yeni fikir ve güncellemelerle yepyeni bir sistem olarak karşımıza çıkacaktır. Sistem belliğinin çok fazla dolu olmasından kaynaklı olan bu sorun en yakın yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre en kısa zamanda düzeltileceği bildirisini yayınladı.google chrome, google chrome'un artıları, google chrome sorunları

Google chrome nedir ne için kullanılır?

Google chrome bir arama motorudur. Mozilla firefox, Microsoft edge, safari gibi rakiplerine büyük fark atarak sürekli kullanımda olan internet sayfası dünya çapında en çok kullanılma rekoruna sahip olma özelliği taşımaktadır. Fakat sistemin bellek kapasitesinde çok fazla yük olduğu için son zamanlarda sistem çok fazla işlem görememekte ve bu sebepten ötürü sorunlar ortaya çıkmaktadır. Yaşanılan sıkıntıları ortadan kaldırmak için sistem yöneticileri ve çalışanları büyük bir çalışma içerisine girmiş ve bu aksaklıkları düzeltmeye başlamışlarıdır. Güncellemen ve düzenlemeler tamamlandığı zaman daha kullanışlı bir internet sayfası olacağına hiç süphe yoktur.

Google chrome arama motorları arasında en çok kullanılan ve her istediğimiz detaya saniyeler içerisinde rahatlıkla ulaşabileceğimiz bu internet sayfasında aradığımız A-Z bütün konu ve sorunlarımızın cevabına rahatlıkla ulaşabileceğimiz bir sayfadır. Sağlık, matematik, tarih, fizik, tarihi eser, yemek tarifi, ev dekorasyonu, çocuk bakımı, kişisel bakım ve daha bunun gibi milyonlarca konuya çok rahatlıkla ulaşabilir ve sorularınıza rahatlıkla farklı görüşler bularak en uygun sonuca ulaşabilirsiniz.

Google chrome sorunu nasıl çözülür?  

Google chrome sistemi üzerinde çok fazla bir yük söz konusudur. yeni sürüm yüklemesi olan google chrome 55 sürümü yüklemesi yapılacak ve bu yükleme sonucunda sistem daha geniş bir belleğe sahip olacaktır. Bu sürüm daha önceki google chrome 53 sürümünden daha etkili ve daha hızlı kullanımı ile kullanıcıların daha rahat arama yapmasını amaçlamaktadırlar. Bu yeni sürüm 6 Aralık 2016 tarihinde tamamen kullanıma hazır olacak. Fakat daha önce test etmek isteyenler ön sürüm kodu ile de rahatlıkla test edebilecekler. Kullanıcıların bu habere çok sevineceği ve sorunların ortadan kalmasına mutlu olacakları bilinen bir gerçektir. Eğer sizde yeni sürümü herkesten önce denemek ve anlatmak isterseniz google chrome yeni sürüm kodu ile giriş yapabilirsiniz.

Meme kanserinin yayılmasını önleyin

 Kanser türü maalesef kana karışarak beyin ve omurga sağlığını da ciddi bir şekilde tehlikeye atmaktadır. Bayanların karşısında çıkan sağlık sorunları arasında bir hayli fazla kendini gösteren meme kanseri, maalesef göğsün yerinden alınması ve pek çok daha ciddi sorun ile birlikte sonuçlanabilmektedir. Elbette ki kansere yakalanma riski her bireyde farklı bir değer alırken, yine yapılan egzersizler ve hayatınızı geçirdiğiniz şekil bunların önüne geçebilmekte yardımcı olmaktadır. Bahsettiğimiz hastalığın, maalesef beyin ve omurga sağlığına da pek çok farklı etkisi bulunmaktadır. İlk olarak onlardan bahsederek, daha sonra da hastalığın yayılmasını önleyebilmek adına birkaç tavsiyeye yer verelim.meme kanseri, meme kanseri önlemleri, meme kanseri etkileri

Hastalığın sağlığınıza etkileri

  • Vücut direncinde azalma, kuvvet kaybı ve aşırı şiddetli baş ağırı ilk etkiler arasında olabilir
  • Baş ağrılarının geçen süreçte sürekli artış göstermesi
  • Yüz ve dudak bölgelerinde seğirme, konuşma bozukluğunun yanı sıra yine kol ve bacaklarda istem dışı hareketler, nöbet geçirme gibi problemleri arasında yer alıyor.
  • Hissizlik, yorgunluk ve aşırı kuvvet kaybına neden olan bu hastalık, ilk olarak kol ve bacakların kuvvetini kaybetmesi ile başlayacaktır. Daha sonra bu kuvvet kaybı daha fazla artış göstererek, yürüme bozuklukları, bedenin tek tarafında uyuşma ve yürürken düşme gibi sorunları beraberinde getirecektir.
  • Eğer ki kanser hücreleri beyne sıçramış ise maalesef dengesizlik sorunları da kendini gösterirken, denge kayıpları yaşatacaktır. Daha sonra da ayakta duramama gibi belirtiler kendini gösterenler arasında olacaktır.
  • Gece yaşadığınız ağrılar, maalesef kanser hücrelerinin omurgaya sıçramış olmasını ortaya koyabilir. Bunun için ağrılarınızı her zaman önemsemeniz gerekiyor. Sırt ve boyun ağrıları en çok dikkat edilmesi gerekenler arasında.

Erken teşhisin önemi

   Genel olarak hastalığın belirtileri bunlar olmak ile birlikte kanserin yayılmaması için erken teşhis her zaman önemlidir. Ara ara kontroller yaptırmak, kanserin yayılma riskini azaltırken, beslenme düzeni, düzenli egzersizler yine kanser riskini en alt düzeylere çekmekte yardımcı olabilecektir. Doktorunuzdan konu hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.