Yazlık Kıyafet Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Haziran itibariyle yaz sıcakları iyice hissedilir hale geldi. Sıcaklardan bunalmamak için yapılabilecek birçok şey bulunuyor. Bunların en başında elbette kıyafet seçimi geliyor. Yazlık kıyafet alırken dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat ederseniz sıcağın etkisine biraz daha az maruz kalabilirsiniz. Kıyafet alırken dikkat edilmesi gereken birkaç farklı nokta bulunmaktadır. Bu noktaların arasında renk, kumaş ve biçim gelmektedir.Yazlık kıyafet alırken, yazlık kıyafet seçimi, kıyafet tercihiBir kıyafetin rengi ne kadar koyu ise o kadar fazla derecede sıcağı hissettirecektir. Çünkü koyu renkler güneş ışınlarını yansıtamamakta ve emmektedir. Emilen güneş ışınları da haliyle vücuda sıcaklığını aktarmakta ve bu nedenden dolayı bunaltıcı olmaktadır. Yazlık alırken mutlaka açık renkler almaya özen gösterin. Beyaz, toz pembe, açık mavi, cam göbeği, ten kahverengisi güneş ışınlarını en iyi yansıtan renklerdir. BU renklere sahip kıyafetler tercih ederseniz sıcaktan bir nebze de olsa korunmuş olursunuz.

Kumaş seçimi de en az renk seçimi kadar önemlidir. Mümkün olduğunda naylonlu kumaşlardan uzak durun. Özellikle de şu günlerde naylonlu kıyafetler giymeniz aşırı derece sıcağa maruz kalmanıza sebep olacaktır. Vücudunuzun vıcık vıcık ter içinde kalmaması için hava geçiren kumaşları tercih etmelisiniz. Özellikle pamuklu kıyafetler giymeniz yazın sıcağından korunmanız açısından önemlidir. Kumaşlarınız ne kadar delikli ise ve açık renkse o kadar az seviyede ısıyı vücudunuza aktaracaktır.

Biçim açısından baktığımızda ise olabildiğinde kısa kollu ve mümkünse delikli bir şekle sahip kıyafet tercih edin. Vücudunuz alabildiği kadar hava alsın. Teniniz ne kadar hava ile temas halinde olursa o derece az terleyecek ve sıcağın üstünüzde bırakacağı yorgunluğun oluşmasını o derece engelleyecektir. Şort, kapri, t-shirt,  şapka gibi mevsimlik kıyafetlere yönelmeniz daha iyi olacaktır. Kot pantolon, tayt gibi kıyafetler sıcakta kullanmak için pek uygun değillerdir. Hava geçirme özelliği pek fazla olmayan malzemeden üretildikleri için gün boyunca bunaltıcı olacaktır.

Windows mu Mac mi?

Bilgisayar kullanımı son 4-5 yılda iyice artış gösteri. Artık neredeyse her evde bir hatta birkaç tane bilgisayar bulunuyor. Standart bir kullanım amacıyla bilgisayar satın alan kişiler genel de satın alacakları bilgisayarlara pek önem vermiyorlar. Onlar için bilgisayarın çalışıyor ve iş görüyor olması yeterlidir. Ancak standart bir kullanıcı olmayıp da nitelikli işler yapan kişiler satın alacakları bilgisayarları özenle seçmektedir. Zaten olması gereken de budur. Çünkü nitelikli işler ile uğraşan kişilerin bilgisayarlarının yeterli kapasitede olması gerekmektedir. Mimar, mühendis, yazılımcı, tasarımcı vb. gibi işinin büyük bir kısmı bilgisayar üzerinde görülen kişilerin bilgisayar tercih ederken oldukça seçici olması gerekmektedir. Bilgisayar seçerken dikkat edilmesi gereken ilk şey donanım ikinci şey ise yazılımdır. Kullanılacak olan cihazın işletim sisteminin ne gibi avantajlar sunduğu bilinmeli ve buna göre tercih yapılmalıdır.İşletim sistemi, Windows işletim sistemi, Linux işletim sistemi, Mac işletim sistemiİşletim sistemi olarak en yaygın kullanım Windows, Mac, Linux şeklinde sıralanmaktadır. Linux daha çok kodlama, yazılım geliştirme vb. işler yapanların tercihidir. Çünkü Linux açık kaynak kodlu bir işletim sistemidir ve geliştirmeyi bilen kişiler Linux tabanını kullanarak kendilerine özel bir işletim sistemi ortaya koyabilmektedirler. Windows ise kapalı kutudur. Bu ifade Windows’u en iyi tanımlayan ifadedir. Çünkü Windows üzerinde yapılabilecek şeyler sınırlıdır. Çünkü açık kaynak kodlu değil korumalı bir yapısı bulunmaktadır. Güvenlik açısından baktığımızda Linux’a virüs bulaşması ihtimali çok düşüktür. Çünkü Linux için oturup da virüs yazan kişi sayısı bir hayli azdır. Linux’a kıyasla Windows’a virüs bulaşma riski aşırı yüksektir. Apple markasının kendi işletim sistemi olan Mac ise Linux ve Windows’a göre çok daha farklı bir platformdur. Mac işletim sistemine virüs girmesi, bilgisayarın çökmesi gibi bir sorun oluşmasının ihtimali yok denecek kadar azdır. Kodlaması gereği Mac kendi kendini koruyan bir sistemdir. Finansal işler, mühendislik, yazılımcılık vb. gibi konularda faaliyette bulunuyorsanız Windows yerine Mac kullanabilirsiniz. Bu noktada Linux’u bir kez daha hatırlatmak gerekir. Linux açık kaynak kodlu olduğundan yazılım işi ile uğraşanlar için Mac ve Windows’a kıyasla daha iyi bir tercih olacaktır. Ancak bilgisayarıma virüs bulaşmasın, format atmakla uğraşmak istemiyorum, bilgisayarım çökmesin diyorsanız Mac’e yönelmelisiniz.

Kadınların Yaz Sorunları

Yazın gelmesi ile birlikte plajlar yine ana baba günü gibi olmaya başladı. Çoluk çocuk, genç yaşlı demeden hemen hemen herkes plajlara akın edip, denizin serin sularında vakit geçiriyor. Tabii yaz bu kadar güzelliğinin ve keyif vericiliğinin yanı sıra bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Özellikle bayanlar açısından bazı sorunlar daha yazın başındayken ortaya çıkıyor. Bayanların erkeklere göre biraz daha takıntılı olduklarını varsayarsak yaz demek bayanlar için bir sorunlar dizisi demektir. Çünkü bayanlar fazla kilolarından kurtulmaya çalışırlar, varislerini eritmeye uğraşırlar, geçen yıl aldıkları mayo ve bikiniler üstlerine olmadığında sinir krizleri geçirip rahatlamaya çalışırlar vb.Bayanların yaz sorunları, yaz sorunları, bayanların sorunları

Kadınların bu kadar fazla yaz sorunu olunca tabii yaz onlar için biraz sorunlu geçer. Aslına bakarsanız bayanların kendilerine biraz aman ayırması sonucunda böyle sorunlar ortadan kalkmaktadır. Henüz bahar dönemindeyken kilo vermek için diyet yaparsanız fazla kilolarınızın en azından bir kısmını ardınızda bırakabilirsiniz. Bir bayan olarak siz üstünüze düşeni yaparsanız vücudunuz da buna uyum sağlayacak ve yağlarınızın fazlasını eritecektir.

Bir bayan olarak alışveriş etmek sizin en doğal hakkınızdır. Geçen sene aldığınız mayoyu-bikiniyi bir kenara atın gitsin. Kendinize size yakışacak yeni bir mayo –bikini alın. Psikolojik açıdan kendinizi yiyip bitireceğinize biraz parayı hiç etmeniz daha mantıklıdır. Varis veya selüloit sorununuz var ise bu sorunları aşmak için de bir hekimden yardım alabilirsiniz. Bunların hiç birisi önemli sorunlar değildir. Her birini birkaç günlük uğraş ile arkanızda bırakabilir ve yazın keyfini sürebilirsiniz.

Kişisel sorunları gerinizde bıraktığınızda tek dert edeceğiniz şey çocuklarınız olacaktır. Eğer çocuğu olan bir bayan iseniz denizin keyfini çıkartırken bir yandan da onlar ile ilgilenmek zorundasınız.  Ancak bu da o kadar büyük bir dert değil. Birkaç günlüğüne çocuklarınızı annenize bırakın ve eşiniz ile unutamayacağınız bir yaz tatiline çıkın. Aşk, romantizm ve daha birçok şeyi eşiniz ile birlikte deniz için gittiğiniz yerde yaşayabilirsiniz.