Yüzdeki Çilleri Azaltmanın Yolları Nelerdir?

Son dönemlerde bireylerin en fazla merak ettiği konulardan biri de yüzdeki çilleri yok etmenin yollarının neler olduğu konusudur. Makalemizin de ana konusu olan bu önemli konu hakkında sizlere ve merak edenlere detaylı olarak bilgiler sunmaya çalışacağız. Bilindiği üzere birçok cilt sorunlarının giderilmesi amacıyla evde doğal yöntemler uygulanmaktadır. Bu yöntemler arasında yüzdeki çillerin yok edilmesi amacıyla uygulananları da bulunmaktadır. Peki bunlar hangileridir? dilerseniz hemen bilgi vermeye başlayalım.yüzdeki çilleri geçirme, çilleri geçirme, yüzde çil oluşması

Çilleri Yok Etmek İçin Evinizde Kolaylıkla Uygulayabileceğiniz Doğal Yöntemler Şunlardır;

  • Meyve özlü kozmetik peeling kremler: Bu harika besleyici kremler sayesinde hafif ve orta düzeydeki çilleri kısa sürede kalıcı olarak yok edebilirsiniz.
  • Emzim ve doğal peeling yöntemi: Bu yöntemi de evinizin konforunda kolaylıkla hazırlayabilir ve cildinizde bulunan çillere sürerek kısa süre sonrasında başarılı sonuçlar alabilirsiniz.
  • Doğal maskeler: Yine evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz doğal maskeler sayesinde yüzünüzde oluşan çilleri kısa sürede kalıcı olarak ortadan kaldırabilirsiniz.
  • Kimyasal peeling: Bu yöntem kullanabileceğiniz en son tedavi yöntemidir. Özellikle zorlu çillerde başarılı sonuçlar alabileceğiniz kimyasal peeling yöntemine başvurmadan önce dermatologtan onay almanız faydanıza olacaktır. Çünkü adında da anlaşılacağı üzere kimyasal içeriklere sahip olan kimyasal peeling yöntemi yanlış uygulandığı takdirde cildinizde ciddi anlamda hasarlar bırakabilmektedir.

Yukarıda da görüldüğü üzere yüzümüzde oluşan çillerin yok edilmesinde birçok uygulamalar etkili olabilmektedir. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu uygulamaların en belirgin niteliklerinden biri de herhangi bir maliyet gerektirmemesi ve yan etkisiz olmasıdır. Ancak kimyasal peeling uygulaması yan etkili olduğundan ilgili doktorunuzdan onay almadığınız durumlarda kesinlikle tatbik etmenizi tavsiye etmemekteyiz.

Çillerin Yok Edilmesinde Uygulanan Başka Bir Tedavi Yöntemi Var Mı?

Çillerin yok edilmesinde uygulanan bir başka tedavi yöntemi de tabiki doktor tarafından yeşil reçete ile yazılan reçeteli ilaçlardır. Ancak bu ilaçların da bazı yan etkileri olduğu bilinmektedir. Dolaysıyla mecbur kalmadıkça yeşil reçeteli ilaçlara yönelmemelisiniz. Özellikle hafif ve orta düzeylerde çil sorunlarınız varsa yukarıdaki tedavi yöntemlerinden maksimum düzeylerde başarılı sonuçlar elde edeceksiniz.

Çil sorunlarında önemli olan başka noktalarda da bulunmaktadır. Bu noktalardan biri de yukarıdaki doğal tedavi yöntemlerinin düzenli olarak hayata geçirilmesidir. Düzenli olarak uyguladığınız takdirde çil sorunlarınızda büyük bir iyileşme görüldüğünü fark edeceksiniz.

Bu Doğal Tedavi Yöntemleri Tüm Çil Sorunları İçin Geçerli Midir?

Elbette yukarıda belirttiğimiz doğal tedavi yöntemi en zorlu çil sorunlarında bile oldukça başarılı sonuçlar verebilmektedir. Hatta internet dünyasına giriş yaptığınızda birçok bireylerin bu doğal tedavi yöntemleri sayesinde yüzündeki çil sorunlarından kısa sürede ve kalıcı olarak kurtulduğunu göreceksiniz.

ANDROİD TELEFON KULLANMANIN AVANTAJLARI

Teknolojinin devamlı olarak gelişim ve değişim göstermesinden dolayı teknolojik gelişimler kısa sürede cep telefonlarına da etki etmiştir. Hayatımızın oldukça kolaylaşmasını sağlayan Android telefonların birçok avantajı bulunmaktadır. Kısa dönem önce hayatımızda bu denli yer edineceğini düşünmediğimiz Android akıllı telefonlar şimdilerde hayatımızın merkezinde yer edinmiş durumdadır. Herkes için hayatının büyük bölümünü kaplayan bu Android telefonların ne gibi avantajları olduğunu ve bize ne gibi faydalar sağladığını inceleyelim.android telefonlar, akıllı telefonlar, akıllı telefon özellikleri

Akıllı telefonların faydaları

Teknik özellikleri hızla değişim göstermesi ve işletim sisteminin artış göstermesiyle tüm işlerimizi kolaylıkla giderebiliyoruz. App store bölümünde akla hayale durgunluk veren, eğlenmememizi sağlayan ve her türlü ihtiyacımızı telefon üzerinden gidermemize yardımcı olan uygulamalar yer almaktadır. Sosyal medya ağları üzerinden gitmiş olduğunuz özel gezi mekânlarında anında Check-in yaparak yerinizi bildirebilir, sevdiğiniz bir fotoğrafı daha güzel bir görünüme sokarak İnstagram ve facebook gibi sayfalarda yayınlayabilir, paylaşımlarınızı Twitter üzerinden birçok kişiye duyurabilirsiniz. Farklı bir yemek tarifi arayışına girdiğinizde veya karşınıza çıkan bir soruya kısa sürede açıklık getirmek istediğinizde anında internet üzerinden yardım alabilirsiniz. Canınız sıkıldığında istediğiniz kadar müzik dinleyebilir, farklı oyunlar oynayabilirsiniz. Aynı zamanda ÖdeAl uygulaması sayesinde tahsilat yapma gibi tüm işlerinizi halledebilirsiniz. Android özellikli bir telefona sahipseniz artık telefonunuzun kaybolma, çalınma gibi durumu olmayacaktır. Telefonunuza indireceğiniz Airdroid uygulaması sayesinde artık telefonunuzu kablosuz internet ağları üzerinden kolaylıkla yönetebilir ve nerede olduğunu kolay bir şekilde tespit edebilirsiniz.

Esneklik özellikleri

Android özellikte ki bir telefonu diğer mobil işletim sistemlerinden ayırmakta olan en önemli özellik esnekliktir. Android sistem kendi çapında fazlası ile esnek olduğu kullanıcıya birçok imkân sunmaktadır. Cihazın ara yüz değişikliğinden tutunda cihazda gerekli olan birçok değişikliği bizzat kendiniz yapma özelliğine sahipsiniz. Bu durumun tek yan etkisi cihaza ve konulara vakıf olmanızdan geçmektedir. Aksi takdirde gerekli düzenlemeleri yapmanız çok zordur. Bu esneklik özelliği Android cihazınızı dışarıdan gelebilecek saldırılara karşı da açık hale getirmektedir. Çünkü play store üzerinde yer alan tüm uygulamaları indirebilme özelliğine sahip olduğunuz için bu size hem avantaj hem de dezavantaj kazandırmaktadır.

Tansiyonunuzu Dengelemek İçin Bunlara Dikkat Edin

Tansiyon nedir ve çeşitleri?

Kalbin kanı organlara ulaştırılması için yaptığı pompalama işlevi kısaca tansiyondur. Kalbin önce kasılarak kanı pompalaması büyük tansiyon, gevşemesi ise küçük tansiyon olarak adlandırılır. Kan pompalaması sırasındaki basıncın yüksekliği ya da düşüklüğü, tansiyon rahatsızlığını gösterir. İki çeşit tansiyon rahatsızlığı vardır

  • Hipotansiyon: kan basıncındaki anormal düşüklük hipotansiyon olarak anılır. Belirli bir neden olmamakla birlikte, hipotansiyona neden olan rahatsızlık araştırılıp tedavi edildiğinde çözülür
  • Yüksek tansiyon ( hipertansiyon) : Kan basıncının yüksek olmasına Hipertansiyon denir. Tansiyon değerleri, normal değerlerin üzerindedir. Çeşitli rahatsızlıklar neden olabilecekken, genetik faktörler önemli bir nedendir. Tedavi edilmezse ciddi rahatsızlıklara, hatta ölümlere neden olabilir.

tansiyon, tansiyona dikkat edin, tansiyona iyi gelen besinler

Tansiyon neden düşer ya da yükselir

Tansiyon düşüklüğü kendi başına ciddi bir problem olarak görülmez. Temelinde yatan nedenler tedavi edildiğinde geçer. Ani tansiyon düşmelerinde ise sırt üstü uzanarak, bacakları yukarıya kaldırmak ve tuzlu sıvı gıdalar almak tansiyonu dengeleyecektir. Yüksek tansiyon, ülkemize neredeyse her üç kişiden birinde görülebilmektedir. Yanlış beslenmeye bağlı oluşan obezite, şeker hastalığı, sigara ve alkol kullanımı, hareketsiz yaşam, aşırı stres, yaşlılık, tuz alımındaki fazlalık gibi nedenler, yüksek tansiyona neden olabilir. Ayrıca kronik böbrek hastalıkları, Tiroid bezi rahatsızlıkları da yüksek tansiyona neden olabilir. Ancak yüksek tansiyonda en temel neden, genetik yatkınlıktır. Yani ailede yüksek tansiyon hastalığı olan bireyler, yüksek risk grubundadır.

Tansiyona iyi gelen besinler

Hipotansiyon yani düşük tansiyon rahatsızlığı, tuzlu ayran içilmesi ile kolayca giderilebilen bir rahatsızlıktır. Ancak yüksek tansiyon, çok daha ciddi bulgular veren bir hastalık olup, bazı besinlerin tüketilmesi yüksek tansiyona iyi gelebilir.

  • Sarımsak, yüksek tansiyon dostu bir besindir. Özellikle çiğ tüketilen sarımsak, yükselmiş olan tansiyonu hızla düşürecektir.
  • Sebzeler tansiyonun düşürülmesine yardımcı besinlerdir. Sebzeleri asıl fonksiyonu, vücut için gerekli olan besin değerleri ile lifleri barındırdığından, tansiyonun yükselmesine neden olmazlar. Özellikle kereviz, kabak, brokoli gibi sebzeler, tansiyonu düşürmede yardımcı olur.
  • Kuruyemişler. Ceviz, badem gibi kuruyemişlerden özellikle sert kabuklu olanları kalp dostu besinlerdir. İçeriğindeki yüksek orandaki Omega yağları, lalp sağlığı için çok önemlidir.
  • Deniz ürünleri içeriğindeki faydalı proteinler nedeniyle son derece sağlıklıdır. Ayrıca sodyum açısından zengin olan deniz mahsüllerini haftada 2 kez tüketmek, kalp sağlığı için faydalıdır