Çocuklara Kaç Yaşında Tuvalet Eğitimi Verilmelidir?

Çocuk gelişiminin en önemli parçalarından olan tuvalet eğitimi, çocuğunuzun hijyen ve temizlik konularında da eğitim almasını sağlıyor.  Özellikle 18 ay sonrası ve 3 yaş arasını kapsayan bu dönem çocukların başkalarına ihtiyaç duymadan rahatlıkla tuvaletini yapmasını sağlıyor.  Bu döneme çok yabancı olan çocuklar,  zor ve sıkıcı geçirecekleri bu sürede sizleri de aynı şekilde stres altına sokabilirler. Sizler sakin ve temkinli olursanız, durum  iki taraf içinde mutlu sonuçlanır.çocuklarda tuvalet eğitimi, tuvalet eğitimi yaşı, sorunsuz tuvalet eğitimi

Anne Ve Baba Hazır  Mı?

Çocuğu tuvalete hazırlamada en büyük görev hiç şüphesiz anne ve babaya aittir. Anne ve babanın da  tuvalet eğitimine hazır olduğu bir dönemde tuvalet eğitimi verilmelidir. Çünkü kopuk kopuk verilen eğitimin  hiçbir faydası yoktur, hatta zararı vardır.  Anne veya eğitimi verecek olan  kişinin bu süreçte hiçbir işi olmamalı ve bütün vaktini çocuğa ayırmalıdır. Çocuğunuzun bu süreci hızlı ve sağlıklı geçirmesini istiyorsanız; erkek çocuğunu  babası, kız çocuğunu  da annesi eğitmelidir. Bu şekilde daha sağlıklı sonuçlara ulaşırsınız.

Tuvalet Eğitiminin Sorunsuz Geçmesi İçin Neler Yapılmalıdır?

1- 18 ve 36 haftalık dönemler arasında verilecek olan eğitiminin ne zaman biteceği hiç belli olmaz, bu yüzden siz şu zaman biter bu zaman biter diye hiç zaman kavramına girmeyin. Sonucunda üzülen siz olursunuz.

2- Alıştırma kilodu kullanmayı deneyin. Bu size yardımcı olacaktır.

3- Lazımlık alın ve çocuğunuzu ona alıştırmaya çalışın. Ona uyum sağladıktan sonra tuvalete rahatlıkla gidebilir.

4- Çocuğunuzun tuvaletine pis, kötü, iğrenç kokuyor gibi kelimeler kullanmayın. Bu kelimeler bu eğitimi başlamadan bitirir.

5- Gündüz eğitimini verip,  gece bezlemeyin. Bu en büyük yanlışlardan biridir. Önüne geçmek için akşam  yatmadan tuvaletini yaptırın ve gece boyu belli aralıklar ile tuvalete kaldırın.

6-Çocuğunuzun yatağına alez alıp serin, arada tuvaletini yatağa yaparsa sıkıntı olmasın.

7- Çocuğunuza asla bağırıp çağırmayın kesinlikle;  bu tuvalet alışkanlığını zora sokar,  çocuk korkar ve altına yapmaya devam eder.

8- Başkasının çocuğuyla kendi çocuğunuzu asla kıyaslamayın.  Her çocuğun özellikleri farklıdır bunun farkına varın.

Üniversite Tercihi Yaparken Dikkatli Olun

YGS yapıldı ve birçok öğrenci sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından LYS için hazırlanmaya başladı. Bu zorlu sürecin sonunda yeteri kadar puan alan öğrenciler tercih yapacaklar. Birçok öğrenci her yıl yanlış tercih yapıyor ve bu sebepten dolayı öğrencilik hayatları eziyet halini alıyor. Bu durumun yaşanmaması için lise son sınıf öğrencilerinin tercih edecekleri bölümleri iyice araştırmaları ve bu bölümlerin gerektirdiği şartları öğrenmeleri gerekmektedir. Eğer bir lise son sınıf öğrencisi tercih edeceği bölüm ve üniversite hakkında yeteri kadar bilgili değil ise öğrencilik hayatı boyunca pişmanlık duyabilir. Geçtiğimiz yıllarda binlerce öğrenci tercih edip yerleştikleri bölümleri beğenmeyip bir sonraki yıl tekrardan sınava girdiler. Bu kez bazıları istediği puanı alabildi ve gerçekten istedikleri bölüme girdi, bazıları ise yeteri kadar iyi puanlar elde edemeyerek bir yıllarını daha heba ettiler. Böyle bir durum ile karşılaşmak istemiyorsanız bir öğrenci olarak sizlerin dikkat etmesi gereken bazı şeyler var. Birkaç başlık altında toplayacak olursak dikkat etmeniz gereken en önemli noktalar şunlardır.Üniversite tercihi, yanlış bölüm seçimi, bölüm tercihi

Mesleğin kazancına değil size uygunluğuna bakın

Dışarıdan bakıldığında birçok meslek çok kolaymış gibi görünür ve oldukça fazla para kazandırıyormuş giib görünür. Sırf daha yüksek maaşlar elde edebilmek için birçok genç aslında sevmedikleri işleri yapmak üzere bölüm tercihinde bulunuyorlar. Aynı durum prestijli bir meslek edinme hayali olan gençler için de geçerlidir. Sırf prestiji ve maaşının dolgun olmasına kapılıp da bir bölümü tercih ederseniz mesleğinizi icra ederken karşınıza çıkacak sorunlar sizi daha fazla yıpratacaktır. Çünkü eğitimini aldığınız mesleği sevdiğiniz için değil icra etmek zorunda olduğunuz için icra ediyor olacaksınız. Sakın ola sırf bir mesleğin parası iyi ve prestij sağlıyor diye tercih etmeyin. Bu duruma uygun şekilde bir yorumda bulunacak olursak, sevdiğiniz ve severek yapabileceğiniz mesleklere yönelin ve buna göre üniversite bölüm tercihi yapın.

Üniversitenin adına değil eğitimin getirisine dikkat edin

Düz mantık ile düşünecek olursak x üniversitesinin adının çok iyi başarılar ile anılması birçok öğrenciyi etkiler ve birçok öğrenci bu üniversiteye girebilmek için birbiri ile yarışır. Halbuki bu üniversitenin eğitimi Y üniversitesinin eğitiminden daha kötü olabilir. Bu sebepten dolayı sırf bir üniversitenin popüler oluşuna kanıp tercihinizi buna göre yapmayın. Popüler olmayan ama gerçekten çok iyi eğitim veren üniversitelerin olabileceğini aklınızdan çıkarmayın.